vrijdag 26 augustus 2011

Geen bloemen, geen bezoek

Op zoek naar gegevens over een overleden contact van ons, kwam ik terecht op de website Tributes. Dit is een soort online condoleanceregister. Een condoleanceregister-plus, want je kan er zo veel meer dan alleen iemand condoleren.

Om te beginnen kan je er een rouwkaart laten maken, gedrukt en e-card, wat je maar wilt, of je kan een boodschap achterlaten op de site, voor de nabestaanden. Heel vriendelijk en normaal. Maar halverwege de pagina zag ik een button die mij intrigeerde: Send Food, stond er tussen de Send Flowers en Send Gifts buttons. Send Food! Dat klonk alvast uitstekend.

Via de Send Food-button werd je doorverwezen naar de website van Sympathy Food. Hier ging een wereld voor mij open. Wat een geweldig idee! In plaats van een bosje bloemen of een bloemstuk met linten of een kaart of een brief, kun je ook eten sturen.

Het eten bestond vooral uit vlees, veel vlees. Vegetarische overledenen werden hier duidelijk niet op prijs gesteld. Voor 75 dollar kon je een pond ham bestellen. Een pond ham! Dan is dus je geliefde overleden, er wordt aangebeld, staat er iemand met een pond ham voor de deur. Gecondoleerd, van Henk en Betty en de kinderen. Voor 95 dollar kon je een Prime Rib Dinner krijgen. Heerlijk. Lekker met z'n allen schransen ter nagedachtenis aan onze lieve Joop. 'Wat erg dat uw man dood is. Daarom namens mijn man en mijzelf deze Sea food Paradise Platter. En veel sterkte'. Overigens is de Home Alone platter bedoeld voor 8 personen. Met Mom's Apple Pie toe. Lastig allemaal. En soms ook pijnlijk wat je met bepaald eten zegt.

Soms vind ik het zo jammer dat ik niet in Amerika woon. Bijvoorbeeld als er iemand overleden is. Dan sta ik voor zo'n rek met zouteloze kaartjes met Deelneming (alsof je je ergens voor inschrijft?) en dan denk ik aan het BBQ Chicken Dinner dat ik had kunnen sturen, 'Sweet and sassy whole BBQ chicken,' ik kan het bijna ruiken!

Graag geen bloemen, geen bezoek, wel grote bakken eten.

6 opmerkingen:

  1. Volgens mij was het US$ 75 voor twee pond ham, plus garnituur. Dus dan krijg je toch wel behoorlijk veel waar voor je geld. En hele bijzondere ham, denk ik.

    Zou er iemand zijn die dat dan coordineert? Want wat als iedereen ham stuurt, dan zit je met een jaarvoorraad. wellicht hebben ze daarom allemaal van die grote vriezers...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zit je een week lang ham te eten met je hele familie. En je bent al zo gedeprimeerd. La Grande Bouffe, met familie en in de rouw.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Dan is dus je geliefde overleden, er wordt aangebeld, staat er iemand met een pond ham voor de deur. Gecondoleerd, van Henk en Betty en de kinderen."

    Ik schaterde hardop. En werd vreemd aangekeken.

    Overigens zijn er wel vegetarische gerechten, er is ergens een vegetarische lasagne te vinden. En overal zitten knoflookaardappels en garlic bread bij. En anders kijk je gewoon bij Desserts en stuur je een taart. Niks tenslotte schreeuwt zo hard om een taartfestijn als het overlijden van een dierbare.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Typisch - de meeste Amerikaanse sites hebben grote vega-departments. Maar misschien denken ze dat de nabestaanden van dode vega's zich alleen maar volproppen met olijven en nootjes, en die wegklokken met champagne. Wat een briljant idee trouwens... *maakt aantekeningen voor eigen uitvaart*

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha, dat zou mooi zijn, dat je dan een kilo pelpinda's naar de wake stuurt. Drie keer raden wat je onder invloed van een krat champagne met de schillen doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Volgende keer het NSFW toevoegen graag. Ik kon me lach niet inhouden, terwijl iedereen hier serieus aan het werk is.

    BeantwoordenVerwijderen