dinsdag 24 januari 2012

Tip voor de koude winter: de onesie

Stel nou dat je met rust gelaten wilt worden. Stel nou dat je even niet wilt dat iemand je aanraakt. Stel nou dat je voorlopig echt even geen seks wilt. Dan kun je zeggen dat je hoofdpijn hebt. Je kunt op je werk elke dag een blikje ansjovis bij de lunch verstouwen en wegspoelen met twee tenen rauwe knoflook. Wat nou als je geliefde daar geen boodschap aan heeft? Wat te doen als hij of zij gewoon ook lekker aan de ansjovis gaat? Dan heb je nog geen moment rust. Voor dit soort vermoeiende momenten is er: de onesie.

De onesie, wie kent 'm niet. Vroeger ook wel bekend als de jumpsuit. Jumpsuit, het woord alleen al. Het doet denken aan melige meiden die de Tina lezen en samen gillend met zakken m&m's naar een film met Zach Efron kijken, daarna nog een half uur springend op bed een kussengevecht en dan met schoonheidsmaskers op moe maar voldaan in slaap vallen. Kussengevechten met melige beugelmeisjes. Geen seks dus.

Die is dus terug, onder de naam onesie, want uit één stuk gemaakt. Hij is dit keer niet alleen voor melige meisjes, maar ook voor stoere supermannen. Brad Pitt is gespot in een onesie! En welke man wil er nou niet als Brad Pitt uitzien? Wel, ga maar even kijken, ik denk dat je zult inzien dat op dit moment geen enkele man er als Brad Pitt uit wil zien. In een jumpsuit, met een wandelstok.

Misschien dat Brad ook wel even rust van Angelina wilde. Angelina staat bekend als een enorme femme fatale met een sex drive van hier tot Tokyo. Brad wordt ook een dagje ouder, heeft al wat grijze haren in zijn baard, misschien was dit zijn laatste redmiddel? Geef toe, Brad moet er heel wat voor doen om er onaantrekkelijk uit te zien, maar het is hem gelukt.

Vandaar dus deze tip, mocht je ook wat vermoeid zijn. Hij is te koop bij H&M, waar wacht je nog op? Krul jezelf op de bank met een bak Ben & Jerry's, en kijk als een enorme Teletubbie ongestoord naar mierzoete zwijmelfilms. En bereid je voor op Honderd jaar eenzaamheid. Gaat dat boek misschien ook over Teletubbies? Je zou het haast denken.

17 opmerkingen:

  1. die wandelstok is vast het resultaat van een moeilijke positie waar hij van Angelina in bed in moest liggen. Ik denk juist dat die onesie (wat een raar woord) de seksuele handelingen juist vermakkelijkt. Angelina kan met één ruk aan de rits Brad helemaal uitkleden. Scheelt weer tijd als je 6 kinderen hebt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is waar. En je denkt toch vooral 'uit met dat ding!', ongeacht wie erin zit. Ik neem alles terug, dit is hét item voor eenzame mensen die uitgekleed willen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik denk dat je echt in een langdurige duurzame relatie (zoals wij - en wij als in individueel met iemand anders) moet zitten voordat je jezelf in zo'n ding durft te hullen. Stel je voor dat je een prille liefde hebt. Paar dates gehad en nu ben je voor het eerst bij die persoon blijven slapen. Je hebt leuke seks gehad zonder elkaar teveel te bezeren vanwege onhandigheid en ontwenning en niemand is op iemands haar gaan liggen. Je nieuwe vlam stapt 's ochtends uit bed om ontbijt voor je te maken en trekt zo'n onesie uit de kast. "That's a dealbreaker" (30 Rock).

    Noot: Onesie is echt een raar woord. Ik moet onwillekeurig denken aan de term "onanie" dat ik als brugklasser las in 'Mijn tante Coleta' en op moest zoeken omdat ik niet wist wat het betekende.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. voortbordurend op het woord onesie. Laten we een meer passende betekenis voor onesie bedenken dan zo'n huispak-uit-één-stuk.

    one•sie de ;v 1 besmettelijke ziekte die wordt overgedragen via een etterende wonde. Lijders krijgen etterende wonden over het hele lichaam. 2 Die heeft de ~ , betiteling van iemand die een sociale paria is geworden

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Onesie (wansie) wordt niet uitgesproken als onanie, maar daar moet verandering in komen. Oneseren wordt dan het werkwoord, hetgeen betekent dat je iemand z'n jumpsuit uittrekt. En dan nu in de praktijk: "Zij keek hem aan alsof ze hem wilde oneseren." Oftewel: Zij kleedde hem uit met haar ogen.

    Ik neurie even zahctjes "She's onesie, twicie, three times a ladyyyy!"

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoeveel niet al te snuggere types zouden "onesie" niet op z'n Nederlands uitspreken? O-nee-sie. Zoals ik in de bios wel eens had dat mensen vroegen om kaartjes voor de snee-ak. Of vroegen waar die film over ging.

    Dat een productnaam al verklapt dat je hiermee alleenstaand moet zijn, "onesie", is wel knap! :-)

    Overigens, ook uitgesproken als "wansie" is het een mooie naam voor een ziekte. Maar dan gekoppeld aan bedwantsen en jeuk enzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als er één iemand was, die wegkwam met het dragen van een jumpsuit/onesie, was het Winston Churchill.

    http://www.allposters.com/-sp/Winston-Churchill-Holding-Cigar-Seated-in-Study-at-Chartwell-Wearing-Zippered-Jumpsuit-Posters_i3830966_.htm

    Prachtig, toch? Ook in combinatie met de sigaar en de goed gevulde boekenkast. Een gentlemen's onesie.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik zie een kerstcadeau voor de meneer aankomen. Hoe mooi is het om, in reactie op opgetrokken wenkbrauwen bij je omgeving, te kunnen zeggen: Churchill droeg er ook één.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En dan die poster erbij en een doos sigaren. Misschien ook iets voor de vrienden van de meneer. Samen sigaren roken in een gentlemen's onesie en praten over politiek en whisky drinken. Heel stijlvol.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vraag: Wat werd er eigenlijk besproken tijdens de Onesie-Konferenz? En wat deed Churchill daar?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. de onesie is de nieuwe smoking jacket. Het zou een briljante marketingtruc zijn.

    "Over de onesie draag je natuurlijk een prachtige kamerjas, zoals ons model hier demonstreert voor generaal Eisenhower."
    http://www.loc.gov/exhibits/churchill/images/wc0211s.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ga een onesie kopen voor H. ik vind t onweerstaanbaar. Brad Pitt kan t hebben en Churchill ook. Het zou de nieuwe jaarclubkleding moeten worden een Wansie met een clubnaam achterop.

    De Wansie conference is overigens briljant.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Alle geallieerden in een onesie!

    Ja, ik zou er bijna een jaarclub voor willen. Eef, wil jij met mij in een onesie en dan in glitter onze naam achterop? Poubelles 2012!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Toch blijft de volgende prangende vraag me dwarszitten:

    Het is toch heel koud en oncomfortabel, dat toiletbezoek met je onesie op je knieën?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. OMG! Ze zijn zo leuk die onesies! Waar is die van jou vandaan? Ik heb mijne net binnen van http://onesienederland.com en ik ben er zooo blij mee! Misschine haal ik hem uit elkaar en ga ik van het patroon er nog een maken! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb de mijne via http://www.animalonesies.nl/ . Gratis bezorging in Nederland en Belgie!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Om eerlijk prijzen te vergelijken kun je het beste naar de Primark onesie vergelijker http://primarkonesie.nl/

    BeantwoordenVerwijderen