dinsdag 22 juni 2010

Zwanger

De kop is geen hoax, geen misleiding, geen poging tot het trekken van bezoekers, geen manier om de aandacht even op me te vestigen. Het wordt tijd dat ik het ook hier maar ‘hardop’ ga uitspreken: ik ben zwanger. Het valt in het echte leven niet meer te ontkennen: ik heb inmiddels een buikje.

Maar ook in het blogleven is het onvermijdelijk geworden: ik kan over niets anders meer praten. Ik wil het alleen nog hebben over baby’s, zwangerschap, echo’s, kinderwagens en geboortekaartjes. Vanaf nu zal het leven van de lezers van deze site een hel worden doordat ik alleen nog maar kan doorzeveren over mijn dikke enkels en mijn groeiende baarmoeder.
Bij alles wat ik eet verzucht ik dat ik het nu juist enorm lekker vind, heel anders dan toen ik nog niet zwanger was, of in tegenstelling tot ‘vroeger’ ik het niet meer lust. Pertinent niet. Ik ga er van over mijn nek. Ik vertel ook uitgebreid aan iedereen wat ik nu niet meer mag eten en wat ik en de baby er van kunnen krijgen als ik het wel doe.
Ik loop alleen nog maar door winkels op zoek naar babykleertjes en positiekleding. Ik bevoel elk stofje en wrijf gelukzalig over mijn buik als ik weer eens iets unieks en origineels voor de babykamer heb gevonden. Ik grijp elke gelegenheid aan om het gesprek op mijn zwangerschap te brengen. Als jullie het over de Russische revolutie gaan hebben begin ik over de revolutie die er in mijn leven heeft plaatsgevonden, de ‘regime change’ die niet zonder slachtoffers plaastvond. Als jullie proberen het voetbal te bespreken begin ik over het schoppen in mijn buik en het voetbaltalentje dat zich daar aan het ontwikkelen is.
Als ik op een terrasje in de zon zit vertel ik, nippend aan mijn sapje, met tranen in mijn ogen over het ‘wondertje’ dat in mijn buik aan het groeien is. Ik zal vertellen dat ik nu al een band voel met mijn kleintje en bij mensen zonder kinderen zal ik regelmatig herhalen ‘dat ze geen idee hebben hoe bijzonder het is’ maar dat ze daar nog wel achter zullen komen ‘als ze zelf zo ver zijn’. Jullie zullen een paar biertjes extra nodig hebben om de middag met mij door te komen. Ik word een heel naar mens. Ik wil alleen nog maar omgaan met mensen die ook kinderen hebben. Ik wil alleen nog maar praten over kinderen en het liefst alleen over mijn eigen kind en over hoe bijzonder en slim en zijn tijd ver vooruit het is. Zo word ik. Nee, zo ben ik al. Dus hoedt u. Het duurt nog zeker achtien jaar voordat ik weer normaal ben.

12 opmerkingen:

  1. Gelukkig woon ik heeeeel ver weg! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent dus een soort hondenbezitter geworden. Fijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eef, van harte gefeliciteerd met die kleine alleskunner-in-wording daarbinnenin. Wel echt ontzettend jammer dat we elkaar nu pas over 18 jaar kunnen ontmoeten in het bijzijn van ons aller Caar trouwens... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Hella... helaas woon ik een stuk dichterbij
    @Caar... vergelijk jij de baby nu met een hond?!? Alsof jouw kat zo fijn is... (zie twitter, #vieskatje)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee, ik vergelijk het gedrag van hondenbezitters met het hierboven beschreven gedrag. Het nergens anders over kunnen praten, het alles leuk, lief en interessant vinden.
    Baby's en honden zijn heel anders, ik weet dat. Honden stinken uit hun bek, baby's uit hun luier. Honden brengen iets terug als je het weggooit, baby's ruimen juist niks op. Honden gaan na 18 jaar dood, baby's worden dan net een beetje zelfstandig. Honden zijn waaks, baby's jatten uit je portemonnee. Ze eten wel allebei hetzelfde gepureerde stinkvoer. Dat wel. En je moet hun poep opruimen.

    En ja, katten zijn ook vies, ik ben de laatste om dat te ontkennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zou je aan de achterkant van een hond ook geen plastic zakje (a la luier) kunnen doen, zodat je niet zelf met je hand in zo'n zakje nog warme poep op staat te scheppen?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O vast wel, ze doen aapjes toch ook wel luiers om, dus waarom niet bij honden. Een stoma doet ook wonderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. @H: als je het beu bent mag je wel even langs komen...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Hella... zo'n ticket is veel te duur... al het geld gaan nu in de babykamer zitten en in kleren die Eef de komende maanden nog aankan...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo erg als je het beschrijft zul jij niet worden en een beetje van dat soort gedrag is juist heel gezond :)
    Gewoon genieten en iedereen er mee lastig vallen. Wie het niet horen wil, die luistert niet. En nooit vergeten dat jouw kind het meest bijzonder is! (muv 2 andere kinderen, maar die zijn zo bijzonder, die tellen niet mee in die competitie)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gefeliciteerd Eef en H.!
    Ik hoop wel dat je niet aan H. gaat refereren als je hubbie, en aan de baby als de beeb, voor wie jullie hebben moeten klussen. Want dan haak ik wel af... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. no worries... van dat soort woorden krijg ik zelf ook jeuk...

    BeantwoordenVerwijderen