donderdag 2 juni 2011

Vieze Vogels - Raemon Sluiter

Waarschijnlijk is elke sporter van enig niveau op een bepaald moment in het leven een Vieze Vogel (m/v). Omdat je zweet van het rennen, omdat je geel eelt op je handen hebt van het speerwerpen of omdat je oor eraf ligt omdat je bent gebeten door een andere bokser. Toch presteren een aantal sporters om Viezer te zijn dan andere. En je weet, iedereen is een Vieze Vogel totdat het tegendeel bewezen is.

Aanvankelijk leek deze sport het Vieze Vogel-etiket mis te lopen; denk aan die smetteloze Tim Henman en die keurige Andy Murray maar er zijn nogal wat smeerpoetsen op het tennisveld te vinden. Die smerige lokken van Borg en dat groezelige grasmatje van Sampras zijn slechts twee voorbeelden. Meer recentelijk kan je denken aan het doordrenkte petje van Roddick en de stinkende zweetmat van Rafa.

Dan is er ook een categorie spelers die het van zichzelf weten. Ze zijn nu eenmaal smerig en daar zal weinig meer aan veranderd kunnen worden. Alhoewel, dacht semi-professionele modderkont Raemon Sluiter, als ik nou met een dikke tandpastaglimlach in een belachelijke commercial ga zitten en da sla ik twee vliegen in een klap: ik kan mijn pensioentekort compenseren en mijn imago verbeteren tegelijkertijd.

Dat is mislukt. Vieze Raemon heeft sinds zijn reclamespotje zijn geloofwaardigheid als Blinkende Bink totaal verloren. Het is teveel, over the top en misplaatst. Vieze Vogels kunnen nu eenmaal niet voor de werkelijkheid vluchten. Overigens maakte het aan de haak slaan van een blonde hockeydame het alleen nog maar erger. Immers, naast de lelieblanke Fatima lijkt Raemon er nog bekaaider vanaf te komen dan dat in werkelijkheid misschien zo is.

Het is ook geen toeval dat tennis een sport is die vlekken veroorzaakt die nooit meer uit kleding te krijgen is. Gravel, maar vooral gras is dodelijk voor een tennispak. Vooral als je op een toernooi speelt waar de dresscode all white is. Dat in combinatie met een smerige baard en plakkerige haren, een beginnend buikje omdat je naast tennis eigenlijk teveel pokert maakt Raemon de Vieste Vogel in de tenniswereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten