vrijdag 24 juni 2011

Twitter, een wereld van vermaak

Vorige week schreef ik hier al over twitter en het volggedrag van veel twitteraars. Niet alleen het volggedrag is opmerkelijk en een bron van vermaak, ook de omschrijvingen die mensen in de zgn. ‘bio’ weergeven zijn interessant.

Bijna alle mensen vermelden dat ze vader of moeder zijn of getrouwd. Als ze dat zijn althans. Tot zover nog niets vreemds. Veel mensen noemen hun functie. Ik denk omdat ze uit hoofde van die functie op twitter zitten. Ze zijn bijvoorbeeld recruiter of doen multimediadingetjes of zijn gespecialiseerd in social media.

Bij dat laatste moet je natuurlijk wel twitteren. Je kunt niet gespecialiseerd zijn in social media en zelf niet aan twitter, facebook, linkedin etc. doen. Terwijl ik me kan voorstellen dat je misschien best veel van die dingen af kunt weten zonder ze echt leuk te vinden. Maar goed, die mensen bestaan misschien wel, maar kom je niet tegen in de virtuele wereld. Heel veel mensen op twitter doen overigens ‘iets’ met communicatie. Je ziet ze vaker dan artsen of advocaten. Maar misschien komt dat weer door de omgeving, je komt ook meer artsen tegen in een ziekenhuis dan twitteraars of communicatiemensen.
Dat mensen uit hoofde van hun functie twitteren laten zich overigens niet hinderen door dat professionele kader. Die twitteren ook net zo lief over hun boodschappen of kinderen. Opvallend.
Er zijn mensen die hun functie niet noemen maar waarbij je uit de trefwoorden kunt opmaken dat ze iets in een bepaalde richting doen. Dan staat er bijvoorbeeld ‘twitter’, ‘social media’, ‘communicatie’.

Er zijn mensen die kiezen voor het gezellige profiel. Die omschrijven zichzelf in trefwoorden en dan vooral de leuke, gezellige knusse trefwoorden.

I love going out and having fun with friends
Ok, klinkt inderdaad gezellig.

I am positive, open minded …
Blablabla, hierna kwam nog wat tekst over zijn bedrijf maar dat heb ik uit privacyoverwegingen maar even weg gelaten. Maar wie gaat er van zichzelf zeggen dat ie negatief en narrow minded is?

Stilettolady dus Moordwijf! Lacht veel, doet koppig, wil alles weten, danst in trams, eet aarFbeien, is gek op lyrics, zingt vals en werkt aan geheime roman!
Ik weet niet wat aarfbeien zijn, maar misschien mis ik nu iets engs of sexueel getints? En die roman is niet zo geheim meer nu, toch?

Andere doen het wel in trefwoorden maar dan minder gezellig en meer realistisch, of misschien toch niet zo realistisch? En alles met hoofdletter.

Single Malt, Positief Realist,  FC Den Haag, Rechtse hobbies, Digitaal exhibitionist, Vroeger
Gadgets, Conservatief, beetje Liberaal

En sommige omschrijven kun je gewoon niks van maken:

Contemporary Dutch fibercyclic artist. I work mainly in themes that invite the observer to explore the endless hidden layers of personality

Of:

Echte vrijheid is het openstellen voor het anders-zijn van mensen, het te respecteren, aanvaarden, ervan te leren en het zelfs graag te zien. vrede. liefde

Kortom, twitter: een wereld van vermaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten