woensdag 18 april 2012

Zomergasten's next top presenter

Brekend, vreselijk brekend nieuws deze week op Twitter. Ons aller JBC doet aanstaand seizoen niet meer mee met Zomergasten. Hier op Gemodder HQ werd een kleine traan gelaten maar eerlijk is eerlijk, onze fantastie sloeg direct op hol wat de verkiezing van de nieuwe presentator betreft. En dan hebben we het nadrukkelijk niet over die malle Paul Witteman die zijn collega Jeroen P. voordroeg. Nee nee, bah bah.

Hieronder de geheel objectieve suggesties in willekeurige volgorde:

Michiel Vos
Welbespraakt en intellectueel en al een tijd definitief van de troon gestoten door EelcoBvR als correspondent in de VS. Weet iemand wat hij aan het doen is momenteel? Misschien een docu maken met zijn vrouw? Gelukkig kan zijn vrouw ook in Nederland documentairen en hebben de kinderen toch schoolvakantie. Kortom, Michiel Vos als intellectuele man van de wereld.

Jeroen Wollaars
Waarschijnlijk kan Jeroen na de verslaggeving van het Breivik-proces in Noorwegen wel een adempauze gebruiken. Korte vakantie en dan even heel iets anders. En gewoon weer in Nederland. Deze man is hard op weg een journalistiek zwaargewicht te worden en Zomergasten is een logische stap in zijn loopbaan.

Paulien Cornelisse
Grappig maar niet melig en flauw. En heel slim. En weet heel erg veel van veel dingen. Deze dame zal zeker voorkomen dat er moeilijke momenten of stiltes vallen, want van avondvullende programma's heeft ze zeker kaas gegeten. Verder is haar lijntje met JBC kort, via ABC namelijk, dus goede tips kunnen snel worden doorgespeeld.

Jort Kelder
Het nieuwe presentatieparadepaardje van de VPRO. Zou een gewaagde keuze zijn en de omroep zal vast een paar leden verliezen maar dit is het risico meer dan waard.


Wie de shortlist nadrukkelijk niet haalden: Jeroen Pauw, Sven Kockelmann, Merel Westerik en Filemon Wesselink. No go.
Heb jij nog suggesties? Of ben je sowieso niet van plan om te gaan kijken? Vertel het ons in de comments.

11 opmerkingen:

  1. Naar Jort zou ik sowieso kijken, maakt me eigenlijk niet veel uit wat hij doet. Michiel lijkt me ook wel wat.
    Graag draag ik ook nog Eva Jinek voor, dan wordt er ook eens een kritische vraag gesteld.
    Bij Paulien ben ik bang dat ze op een gegeven moment verstrikt raakt in een idioot hersenspinsel. Wel leuk, niet geschikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jort Kelder of Eva Jinek? Ik sla deze Rechtse Lente graag over... I pleit voor Wim de Bie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Araglin, dat is een mooie suggestie!
    Ik dacht zelf ook nog aan Bram Vermeulen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja! Waar ik Eva Jinek zei speel ik Bram Vermeulen, stop de tijd!
    Waarom stelt niemand Ivo Niehe voor?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Caar Omdat het dan de hele avond over Ivo Niehe gaat. Of dat Zomergasten dan voortaan in het huis van de geïnterviewde plaatsvindt. Inclusief een introductie rondleiding met voice-over van Ivo zelf. Of dat hij zijn gast in het Frans gaat interviewen.

    @araglin: ?!? De politieke voorkeur van een interviewer, of het nu Nieuwsuur, P&W of Buitenhof is, speelt bij de publieke omroep noooooooooit een rol. Dus daar moeten we nu ook niet op selecteren,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Coen Verbraak, iemand? Kan spannende tv opleveren. Maar wellicht wordt het dan te dwingend en ik word soms nerveus van zijn starende ogen.

    maar ik heb nog een betere kandidate! En dan kan ik meteen ontkrachten dat ik voor interviewers van de "Rechtse Lente" (whatever that may be) zou zijn: Clary Polak.
    Ik zou haar voor Zomergasten heel geschikt vinden. Ze is vasthoudend en scherp, kan goed luisteren en kan een gesprek feilloos aanvoelen. Ik durf te wedden dat ze elke avond glorieus weet te leiden. Ik zeg: Clary voor Zomergasten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @H: Aargh nee, niet Clary, de ingemaakte citroen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Clary? Ik denk dat ik dan na vijf minuten al in slaap zou vallen. Maxim Hartman? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hahahaha, Maxim Hartman!!!! Dat zou cool zijn. Maar dat wordt wel heel experimentele televisie dan. Het zou legendarisch worden, heel Nederland zou ervoor thuisblijven èn het opnemen om later nog eens terug te zien. Ontregelende gesprekken die niet meer te maken hebben met de filmpjes die als kapstok dienen. Maxim Hartman die genadeloos door ego's van BN-ers heenprikt, en passant zijn recept voor eigengemaakte kruidenboter erdoorheen gooit en een half uur over het voordeel van gestreepte cavia's ten opzichte van waterbuffels praat. Heerlijk!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jaaa Maxim Hartman, we zijn eruit! Gaat het tenminste eens een keer lekker een avond lang over poep. Wat een verademing.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jaaa Maxim!

    (Of bakker Abel?)

    BeantwoordenVerwijderen