vrijdag 13 mei 2011

I heart… Michael C. Hall

Dit is een gastcolumn van gastcolumnnist Han.

Ik moet iets opbiechten: ik ben verslaafd. Mijn verslaving is aangewakkerd door de gestoorde seriemoordenaar Dexter Morgan. Nee, wees gerust, ik heb niet ineens de neiging om ’s nachts iemand met plastic en ducttape op een tafel te binden en een stichtelijk woordje toe te spreken voordat ik het lijdend voorwerp op de tafel vakkundig een mes in de borst plant. Nee, mijn verslaving is wat onschuldiger, alhoewel het me ook ’s nachts nog bezig houdt.

Mijn verslaving heet Michael C. Hall, de acteur die Dexter speelt. Dexter slacht niet zomaar, hij moordt met een missie: alleen personen die het verdienen worden gedwongen het loodje te leggen. En dát gegeven maakt hem ook meteen bevreemdend sympathiek. Nu hoor ik je denken: “Dat weet ik al láng. Dexter draait namelijk al enkele jaren mee.” Dat klopt, maar ik kijk ongeveer één uur per week tv en de meeste historische tv-momenten en –series gaan dan ook volledig langs mij heen. (Eat that, Eef, met je mislukte tv-experiment. Tips nodig?)

Goed, terug naar Michael C. Hall. Dexter betekende zijn grote doorbraak, maar daarvóór was er Six Feet Under. Dit is een meesterlijke serie over de verknipte familie Fisher, die een uitvaartonderneming aan huis runt. Ik denk dat er per aflevering méér lijken in voorkomen dan in Dexter. (Let op, Lein, lijkentv!) Ik was direct geïntrigeerd door David Fisher, of eigenlijk Michael C. Hall. Maar het bleef bij een fascinatie, want David Fisher is een gefrustreerde, gesloten, zenuwachtige en homoseksuele begrafenisondernemer. Niet echt het type man waar ik gewoonlijk op val.

Maar wat kenmerkt mijn Michael C. Hallverslaving dan? Allereerst moet ik bekennen dat ik in enkele weken de eerste twee seizoenen van Dexter heb gekeken. Daarnaast heb ik al talloze YouTube-filmpjes bestudeerd waarin Hall de voice over is van supergenderbevooroordeelde reclamespotjes voor een stoer, mannelijk automerk. Ik droom over Dexter op een boot die mij komt halen. En ik zit er aan te denken om mijn eigen uitvaartonderneming op te zetten. Maar goed, om eerlijk te zijn speelde ik al ietsje langer met dat idee.

Vooralsnog lijkt er maar één oplossing voor mijn verslaving: er aan toegeven. Dat doe ik dus maar. Er is namelijk geen ander die zó sexy kan kijken terwijl hij een elektrische zaag in iemands nekplooi manoeuvreert. Ik kan er niks aan doen, maar… I heart Michael C. Hall.

6 opmerkingen:

  1. Vet! Heb je American Psycho gelezen? Dat lijkt me nou echt een leuk boekje voor jou...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De film-versie met Christian Bale is ook grappig. En ik heb me laten vertellen dat veel vrouwen ook Bale leuk vinden om naar te kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor de tip! Ik heb American Psycho niet gelezen of gezien, maar die gaat dus op m'n Als-ik-klaar-ben-met-Dexter-lijstje. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O ja, maak me gek, die film is ook helemaal fantastisch. Christian Bale die naar zijn eigen spierballen in de spiegel staart en kickt op visitekaartjes met bladgouden belettering. Heer-lijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb de film inmiddels gezien en ik vond het echt héél erg kut. ;) En Christian Bale vond ik ook niet leuk om naar te kijken. Het enige waar ik van genoot waren zijn monologen over foute muziek terwijl hij zijn slachtoffers besloop met een moordwapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow ..wat klinkt dit allemaal bekend zeg..ik had mij helemaal niet verdiept in Michael c hall..had zelfs nog nooit van die man gehoord...tot dat mijn vriend ineens de DVD box van Dexter had gekocht...dus daar begon het mee..aflevering na aflevering raakte ik steeds meer geboeid in de serie..en tja..ook de acteur sprak mij wel aan. ook ik speur het net af voor wat extra info over de serie als wel de acteur...

    Tja..Get a live!

    BeantwoordenVerwijderen