donderdag 20 mei 2010

Abject en infaam

Na de hele hype rond vreemdgaande mannen en hun publieke bekentenissen is er gelukkig weer iets nieuws: Eva Jinek en Bram Moszkowicz hebben sinds kort een relatie. Ik moet zeggen dat ik geen groot fan ben van Bram. Hij praat een beetje aanstellerig en hij heeft ook een behoorlijk accent en dan niet het soort accent dat ik betitel als 'wel charmant'. Daarnaast kickt hij op alle aandacht die hij maar kan krijgen, ook die aandacht waar hij juist fel tegen protesteert, want dat felle protesteren zorgt ook weer voor lekker veel aandacht. Denk maar eens aan hoe hij tekeer ging tegen Jort Kelder toen die hem ervan betichtte een 'maffiamaatje' te zijn. Als Bram niet zo boos was geworden had ik nooit geweten dat Jort dit had gezegd. Naar mijn mening is Bram een van de mensen die er persoonlijk verantwoordelijk voor zijn dat de advocatuur zo'n slecht imago heeft. Dit overigens geheel ten onrechte.

En nu heeft Eva Jinek dus een relatie met hem. Eva Jinek, je weet wel, die leuke blonde dame van het NOS journaal. Ze is het meest bekend van het feit dat zij aan het begin van het journaal eens haar borsten herschikte, er blij naar keek en kirde 'boobies!' Nog steeds als zij in beeld komt roept een van ons thuis ook heel blij 'boobies!' Ik vind haar heel leuk en slim en ook nog eens mooi. Hoe kan het dan toch dat zij met Bram is? 'De vonk was overgesprongen tijdens een interview voor de Linda', las ik ergens. Wat moet Eva bij de Linda? En waar kwam in godesnaam die vonk vandaan??

Ja, ik was boos toen ik dit hoorde en ik vond dat Eva Jinek gestraft moest worden. 'Foei Eva, niet meer doen, we zijn niet boos maar wel teleurgesteld.' Wat de straf aangaat werd ik op mijn wenken bediend, want, zo las ik zojuist, Eva Jinek heeft besloten om niet aan de slag te gaan voor Nieuwsuur, de opvolger van NOVA. De presentatrice blijft voor het NOS Journaal werken, omdat haar Nieuwsuur-collega's haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz niet zien zitten. Er zou onvoldoende draagvlak te bestaan voor Jinek als presentator vanwege die relatie. Haar journalistieke integriteit en professionaliteit zouden niet ter discussie staan.

Nu was ik helaas nóg bozer. Want wat is dit voor een onzin? Staan haar journalistieke integriteit en professionaliteit juist toch wel ter discussie? Wellicht zijn haar collega's bang dat ze loslippig is tegen Bram. Bram heeft omgekeerd een zwijgplicht ten aanzien van zijn cliënten, dus die gaat ook echt niks tegen een journalist verklappen, ook al ligt hij ermee in bed. En wat dan te denken van andere journalisten met 'dubieuze' relaties: Sacha de Boer is al jaren samen met RTL-concurrent Rick Nieman. Op nu.nl las ik vandaag dat Jeroen Pauw het met zo'n beetje al zijn vrouwelijke collega's heeft gedaan, maar daar heeft blijkbaar nooit een werkgever of collega het moeilijk mee gehad. Of Antoinette Hertsenberg die getrouwd is met Nico Koffeman, Eerste-Kamerlid voor de Partij voor de Dieren. Is daar geen sprake van belangenverstrengeling? Sinds wanneer grijpt een werkgever in als hij het niet eens is met je partnerkeuze?

Ik denk dat Eva een advocaat in de arm moet nemen. Eentje die deze hele situatie net zo abject en infaam vindt als ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten