dinsdag 16 maart 2010

Steeds loopt hij het stukje van het terras naar de gft-bak en weer terug

Stel RTL Nieuws belt op om je te vertellen dat ze een nieuwsitem aan je gaan wijden. Je hebt iets leuks/goeds/groots/ bijzonders gedaan en ze willen je in het nieuws. Jij blij, je komt op tv! Jeeh jeeh!
Dus je ruimt je hele huis op, doet je mooiste kleren aan, en oefent met je buik inhouden. Dan wordt er aangebeld. Je doet de deur open en daar staat Jaap van Deurzen. Jaap van Deurzen is de Peer Ulijn van RTL. Jaap van Deurzen doet alleen de ‘lichtere’ onderwerpen, het huis-tuin- en keukennnieuws. En in die categorie blijk jij dus te zitten.

Jaap van Deurzen begint zijn stukjes altijd met mooie introductiezinnen als: “Het is koud in Den Haag, maar Tineke de Jong zorgt er altijd voor dat jongeren bij haar een warm thuis vinden.” Ik denk dat Jaap van Deurzen bij een item over incest-slachtoffers, als hij zo’n item ooit krijgt want eigenlijk is het een veel te zwaar onderwerp voor hem, het volgende zou kunnen opmerken: “Ze hield veel van haar familie, maar zo veel nou ook weer niet.”
Gister had Jaap van Deurzen een item over de brandweer in één of ander dorp in de provincie. Het filmpje stond bol van de verbolgenheid. Deze brandweerunit had een heel veilig en goed duiksysteem in gebruik genomen maar dat systeem was niet officieel goedgekeurd en mocht dus niet gebruikt worden. Nu doken de brandweermannen helemaal niet meer, was de slotconclusie. Ik vroeg me af of Jaap nu bedoelde dat ze principieel iedereen lieten verdrinken of dat ze niet meer oefenden. Nou ja, wat ik wil zeggen,het was weer zo’n typisch Jaap van Deurzen item waarbij je denkt, goh, bedankt voor de informatie, wat moet ik er mee?

Maar goed, Jaap van Deurzen staat dus voor je deur en je houdt de moed erin. Een hele cameraploeg neemt bezit van je huis. Je zet tientallen koppen koffie. Jaap van Deurzen loopt ondertussen te ijsberen door je achtertuin. Steeds loopt hij het stukje van het terras naar de gft-bak en weer terug ondertussen mooie openingszinnen verzinnend. Openingszinnen waarbij ik gefilmd wordt in de keuken en Jaap als voice-over zegt: ‘Eef houdt van koken, maar wat haar nu overkwam, daar kon ze geen chocola van maken’.
Ik weet het nu zeker.Als Jaap van Deurzen aanbelt zou ik niet open doen.

3 opmerkingen:

  1. Haha, zou er naast het Peer-Ulijn-effect ook een Frans-van-Deurzen-effect zijn? Dan krijgen we vast een hoop bezoekers.
    Ik zou overigens ook voor geen van beiden opendoen. "Normaal is het bij Caar een komen en gaan van mensen, maar voor mij bleef de deur gesloten."

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou er dan ook een Marjon van Royen effect zijn? Staat ze voor het NOS-journaal tusssen de puinhopen in Haïti en dan kan ik alleen denken: 'wat is ze toch irritant' (de ellende om haar heen zie ik niet meer)en ik wordt ook altijd zo vreselijk afgeleid door haar oorbellen....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, vast. Ze ziet er zo afgeleefd uit, je ziet aan haar pas echt hoe zwaar het daar is. Ze staat eigenlijk meer bij de puinhopen van Marjon van Royen.
    Ik denk dat het komt doordat ze een zware roker is. Zo klinkt ze ook.

    BeantwoordenVerwijderen