woensdag 3 maart 2010

Ontstemd

Vanochtend half acht bij het stembureau, twee dames van achttien en een grijze kabouter achter een tafel in een gymzaal.

Ik: Goedemorgen
Stilte.
Ik gooi mij stempas op tafel. Niemand kijkt op.
Zij: Er moet wel een theezakje in de thermoskan. Welk theezakje moet erin?
Hij: Ik heb hier sterremunt
Zij: Dat lust ik niet, is er niets anders?
Hij: Volgens mij liggen daar nog andere theezakjes
Ik gooi mijn rijbewijs op tafel. Nog steeds kijkt niemand op. De grijze kabouter leest een nummer op. Een van de dames geeft me, nog steeds zonder opkijken, mijn stemformulier. Even overweeg ik te vragen van welke partij zij zijn, in de hoop dat het niet de mijne is, anders moet ik misschien toch op het laatste moment veranderen. Gelukkig niet gedaan.
Ik: Tot ziens!
Hij: Ja hoor, hier is gewone thee!

5 opmerkingen:

  1. o. wat erg. precies dezelfde ervaring vanochtend. alleen drie grijze kabouters. en ze bespraken in alle ernst de vraag of Cuba een eiland was of niet....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, wat erg. Een vriend van mij hoorde bij de landing twee medepassagiers praten: "Goh Henk, wist jij dat Ibiza een eiland was??"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geestig. Je zou toch zeker van grijze kabouters verwachten dat ze wel 'ns van Fidel of sigaren hadden gehoord. Maar ja, dat verwacht je ook van twee jonge gasten die naar de nachtclub gaan.... haha - ik voel een vakantieman, waar in vredesnaam zit ik nu - opkomen....
    vast ook nog een liedje bij te verzinnen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maar Fidel en sigaren geven toch geen uitsluitsel over het eilandschap van Cuba?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. logica-technisch heb je helemaal gelijk, hoor! :-) Maar zover was ik niet - was nog even oppervlakkig bij de observatie gebleven. Allemaal niet zo serieus - trouwens, zo ver zijn de grijze kabouters bijna 60 jaar na Bay of Pigs invasion ook niet gekomen zo te merken.

    Nou weet ik het liedje: Billy Joel ' We didn't start the fire' !
    Geheel op z'n plek in de huidige verkiezingenstrijd!

    BeantwoordenVerwijderen