woensdag 30 november 2011

Intertoys begrijpt het niet


Welk kamerlid kan ik bellen zodat hier vragen over worden gesteld in de kamer? Welke advocaat kan onderzoeken of dit in strijd is met de grondwet of met de universele verklaring van de rechten van de mens? Maar nu eerst een pakje zakdoekjes volsnotteren. Want dit is echt om te janken.

8 opmerkingen:

  1. Zouden er kinderen zijn die zich hierdoor lieten weerhouden om te kiezen wat ze leuk vinden? Of ouders? ("nee, dat mag je niet kiezen, je bent geen jongetje")Ik denk van niet eerlijk gezegd. Kinderen zijn volgens mij alleen maar geïnteresseerd in de plaatjes van de speeltjes, niet in de categorie waar het in staat en de kleur van het hoofdstukje.
    Hoe zou jij de Intertoysgids ingedeeld willen zien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Val je ook over de leeftijdsindicatie die wordt gegeven? Want daarvan denk ik ook "ik bepaal zelf wel waar mijn kind mee kan spelen of niet"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat de meeste kinderen zich niet laten weerhouden, maar ik weet niet of dat zo is. Een heleboel mensen hebben dit blijkbaar als leidraad nodig tijdens het uitzoeken van een cadeau? Maar een onzeker kind durft misschien minder goed te kiezen voor een cadeau dat in een categorie valt waartoe zij volgens de gids niet behoren. Uit angst, omdat dat gek is misschien? Er wordt gesuggereerd dat bepaald speelgoed bij een bepaald geslacht hoort, laat die kinderen lekker zelf kiezen. En als ze alleen naar de plaatjes zouden kijken (is misschien wel zo hoor, weet ik niet), dan zou de gids toch niet zo opgemaakt zijn? Dit is veel te sturend, en geeft een verschrikkelijk verkeerd voorbeeld.
    Ik zou de Intertoysgids ingedeeld willen zien op bv soort speelgoed: spellen, knutselen, knuffels etc. en dan oplopend in prijs. En zeker niet ingedeeld naar geslacht, wat een arrogantie om te denken dat je dit kan bepalen.
    Die leeftijdscategorie is wat mij betreft alleen noodzakelijk als er onderdelen aanwezig zijn waarin kleintjes zouden kunnen stikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben het eens met je nieuwe gidsindeling (kom, we richten een speelgoedwinkel op!)(maar wel alleen met mooi speelgoed, en boeken, niet van die rommel)
    Mijn zusje en ik werkten altijd de hele speelgoedgids van voor tot achter door. Misschien dat als kinderen rond de 10 zijn, ze er wat meer van bewust zijn. Mij kon het niks schelen.

    Toen ik 5 was, wilde ik schoenen met zo'n kwastje op de voorkant. De verkoopster zei dat het eigenlijk jongetjesschoenen waren, wat ik dan weer belachelijk vond (ik kon me niet voorstellen dat een jongen met tuttige kwastjes wilde lopen). Mooi dat ik die schoenen wel mee naar huis nam :) (mijn moeder was overigens niet zo enthousiast, maar dat kwam volgens mij vooral omdat ze de schoenen niet mooi vond, en ze nogal onderhoudsbehoeftig waren...)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ga maar eens op de gemiddelde kinderverjaardag langs en je zult zien dat de meeste kinderen een cadeau krijgen dat bij hun categorie past. Ook als ze nog niet zelf kunnen kiezen (of misschien juist dan?). Auto's voor jongetjes, een kleine stofzuiger (mag ik een teiltje) voor meisjes.
    Ik ga snel een scheikundedoos of een set kleine dinosauriërs voor mijn nichtje kopen!

    Overigens valt het me op dat als er wel wordt afgeweken van de traditionele indeling, meisjes eerder jongensspeelgoed krijgen dan andersom. Wat zou daarachter zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn neefjes vroegen dit jaar voor Sinterklaas een Angelina Ballerina-dvd. Ik doe er alles aan om die nog dit weekend in de zak van Sinterklaas te krijgen, want dit vind ik prachtig, dat ze het gewoon lekker hebben gevraagd! Als ik de dvd heb bemachtigd, schrijf ik er een gedicht bij met een genderneutrale strekking. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Caar, op de verjaardagen waar ik kom, krijgt het kind meestal een cadeautje uit de categorie die het kind zelf leuk vindt/waar het zelf om gevraagd heeft.

    BeantwoordenVerwijderen