woensdag 19 oktober 2011

De prijsvraag: de uitslag

Afgelopen zondag werden we twee jaar. Om dat te vieren nodigden we jullie uit aansprekende columnonderwerpen aan te dragen. De winnaar zou een column over zijn gekozen onderwerp krijgen.

We besloten na zeer kort beraad dat we meerdere winnaars zouden kiezen. Gewoon omdat er veel leuke onderwerpen werden aangedragen.
Eén van de leukste suggesties kwam van Sandra. We roepen haar dan ook graag uit tot überwinnaar! Zij vroeg ons columns te schrijven over Nederland. Vandaag begon Eef al met een column over Drenthe. Binnenkort zullen er meer columns volgen, o.a. door Lein over Zeeland en over Utrecht, Flevoland en Noord-Holland (en die laatste drie dan samen in één column). De columns zullen verschijnen onder het label ‘denkend aan Holland’, op het gevaar af meteen een aantal provincies te beledigen. Maar daar laten wij ons uiteraard niet door afschrikken.

Caar bood voorts aan een column te schrijven over 40km-karretjes, dit onderwerp werd aangedragen door Suzan. Zij vroeg ook om een column over de kinderopvangtoeslag. Uiteraard kreeg Eef dat onderwerp toebedeeld, maar die wacht nog steeds op inspiratie, of dat vervolgd wordt is dus de vraag. Han heeft aangeboden de suggestie van Jan Kok uit te werken en komt binnenkort met een column over de kunst van het nietsdoen.

Tot slot kwam er een anonieme oproep tot meer polemiek. We zullen proberen het wat vaker oneens te zijn met elkaar, maar kunnen helaas niets beloven. Voor nu weten jullie even wat je te wachten staat. Uiteraard blijven we openstaan voor suggesties. Zoals altijd.

3 opmerkingen:

  1. Misschien columns over (verschillende) vrouwentijdschriften? En dan mn over van die pagina's met bv woninginrichtingsspullen of kinderspullen. Ik erger me bv wild aan Flair waarin rompers van 25 euro staan, alsof dat een normale prijs is. Of muurstickers van 69 euro. Wie kan dit in hemelsnaam betalen?
    Zoiets?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil uberhaupt weer een boekrecensie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ow sorry, het kerstballen breien boek was natuurlijk al een briljante en recente recensie. Over het hoofd gezien :)

    BeantwoordenVerwijderen