vrijdag 8 juli 2011

Geile oksels

Het is blijkbaar heel belangrijk: mooie oksels. Ik wist dat niet, ik was me ook niet zo bewust van mijn oksels. Ze zijn meestal bedekt onder kleding. Als ze dat niet zijn, heb ik toch meestal mijn armen langs mijn lijf, waardoor ze ook niet zichtbaar zijn. Wat mij er aan doet denken dat een van onze managers ooit tegen me zei dat ik mijn armen altijd zo recht en onbewogen langs m’n lichaam houd. Verwarrend vond ik dat. Ik was toen nog niet op de hoogte van de oksel-issue. Ik verstop ze niet, het is niet dat ik me voor m’n oksels schaam, maar ik loop er ook niet mee te koop.

Het enige wat ik ermee doe is onkruid wieden en zweetbestrijding. Prima toch? Ik weet ook helemaal niet hoe mijn oksels er uitzien. Glad en schoon, zo neem ik aan. Maar ik ga er vanavond toch maar eens wat meer aandacht aan besteden, want er wordt op je oksels gelet. Geen idee door wie, maar ik voel me bekeken. En ik ga bijna op vakantie, warm en zonnig en zwembad, dé plek waar ik mijn oksels juist wel heel vaak laat zien. En nu kan ik dus niet meer onbevangen met m’n armen in de lucht liggen.

Dit gepieker over m’n oksels komt door Dove. Dove heeft namelijk een magische nieuwe formule op de markt gebracht: Dove Beauty Finish. Door een speciale technologie worden bij beweging de moleculen in de deodorant geactiveerd en die zorgen ervoor dat je oksels er mooi uitzien. Het licht wordt weerkaatst en dan zie je bepaalde oneffenheden niet, zoiets.

Technologie onder m’n oksels, dat wil ik natuurlijk ook hebben. Alle andere deo’s werken tegen zweet en luchtjes, maar Dove heeft nu toch een unique selling point gevonden en we hebben het allemaal nodig. Anders lig je toch een beetje voor lul aan het zwembad. Met je lelijke gerimpelde oksels, bah. En zeg dus niet “had dat nou gezegd” als iedereen vol walging z’n hoofd afwendt bij de aanblik van jouw oksels deze zomer, want nu weet je het. Lekker oksels kijken aan de rivièra. Fijne vakantie!

4 opmerkingen:

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik gladde en lekker ruikende damesoksels wel ehhh... stimulerend vind. Mag je stellen dat Dove zich ontpopt tot de rebel van de deo-industrie? Want op mijn nieuwe L'Oreal-deo staat nu triomfantelijk: 'nieuwe formule: 96 uur actief'. Wow! Ik ruik vier dagen lang extreem lekker onder mijn oksels! VIER DAGEN!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begrijp dat 36/48/96 uur actief nooit. Ga je dan 4 dagen niet onder de douche?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een deo die 96 uur actief is, is ongeloofwaardig. En als het wel echt zo is dan moet een ritalinnetje in. In de deo dus.

    @araglin, nee Dove probeert mensen aan te praten dat ook oksels belangrijk zijn zodat ze meer producten verkopen. Dat is niet rebels maar kapitalistisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maarreh - gladde lekker ruikende oksels zijn toch ook prettig? Wel eens een te sterk doorbakken en doorrookte dame met hangend okselvel mogen bewonderen aan het Scheveninger strand? I rest my case. Zoals ik elders ook schreef: een oude wet in het Leidse luidt: geil = belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen