woensdag 25 mei 2011

Tuinslang

Als je een grotemensenhuis koopt, met een tuin enzo, ga je je ook verdiepen in allemaal prachtige, burgerlijke dingen. Ik wel althans. Zo verdiepte ik me eerst in de wondere wereld van het vrijstaande fornuis (6-pits of 4-pits, enkele of dubbele oven, rvs of gemoffeld?) en die van houten vloerdelen (massief of duoplank, zwevend of verlijmd, olie of hardwax?). Nu was ik toe aan tuinspullen en vanwege de droogte van de afgelopen tijd vooral aan een tuinslang.

Een tuinslang, dat klinkt simpel, zou je denken. Maar nee, ook hierin blijkt een immense variatie aan soorten en prijsklasses te zijn. Wil ik een losse tuinslang of een katrol? En als ik een katrol wil, moet die dan mobiel zijn of aan de muur hangen? Is hij volautomatisch of moet ik zelf de slang inrollen? En waarom denk ik hier in godesnaam over na?

Dan maar even naar de website van tuinspullengoeroe Gardena. Een openbaring. Niet alleen op tuinslanggebied maar ook als je nadenkt over je beroepskeuze. Ineens weet je het... marketingteksten schrijven over tuingereedschap, daar had ik voor moeten kiezen. Want een tuinslang kopen is een belangrijke keuze. Geniet even met me mee:

Kwaliteit is een belangrijk selectiecriterium bij de aanschaf van een tuinslang. GARDENA heeft een range innovatieve tuinslangen, waaronder een exemplaar met SkinTech coating. Deze slang glijdt soepel door de tuin, om hoeken en knikt of verdraait niet. Voor iedere tuin heeft GARDENA de juiste tuinslang. De tuinslangen zijn geclassificeerd in Premium, Comfort en Classic zodat u eenvoudig de slang kunt kiezen die aan uw kwaliteitseisen voldoet.

De slang glijdt soepel door de tuin, het is bijna erotisch hoe hier de tuinslangbeleving beschreven wordt. Premium, Comfort en Classic - gaat het hier nou over tuinslangen of over condooms/maandverband/scheermesjes? Heerlijk dat zelfs voor iets simpels als een tuinslang een wervende tekst kan worden gemaakt.

Voor iedere tuin de juiste tuinslang, wat een opluchting! Ook voor míjn tuin bestaat de ideale tuinslang en ook voor die van jou! Hoera, wanhoop niet! Hoe bizar gevormd je tuin ook is, er is een tuinslangoplossing voor! Ik denk dat ik binnenkort een feestje ga geven ter ere van mijn soepel glijdende tuinslang. En dan mag iedereen hem heel even vasthouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten