vrijdag 25 maart 2011

Shoarma in alle soorten en maten

Vandaag nog een stuk over taal en taalfouten, eentje om het af te leren. Het slotstuk van de taalnazitrilogie. Voor nu dan. Al uw voorbeelden en opmerkingen zijn nog steeds welkom in de comments overigens.

De ervaring leert dat de NEE/NEEsticker op de brievenbus van huize S geen garantie geeft dat er geen foldermeuk de gang in wordt gestort. De eerste keer dat je de brievenbus hoort op een ongewoon tijdstip denk je nog gewoon dat er wordt ingebroken, maar alle andere daaropvolgende keren doen ervoor zorgen dat men grote vraagtekens zet bij de geletterdheid van de huidige generatie folderbezorgers. NEE betekent namelijk NEE, als is dat blijkbaar niet duidelijk genoeg.

Gisteravond was het weer zover. Dit keer geen nieuwe pizzaboer in de aangrenzende Vogelaarwijk, een dame die schoonmaakdiensten aanbiedt of de Hollandsche KlusCompagnie. Maar shoarma. In alle soorten en maten. Lees hier over de wondere wereld van shoarma; inclusief onnodige spaties, onnodig hoofdlettergebruik, speciale doelgroepen die korting krijgen en een lesje foute persoonsvorm. Het toetje is een bijzondere soort bestelbon.









4 opmerkingen:

  1. Onze auto is altijd zeer geliefd bij een bepaald soort autohandelaren, het soort dat geplastificeerde kaartjes onder je ruitenwissers stopt. Ik zal de kaartjes eens opsparen en inscannen. Mooie proza levert dat op.

    Overigens is onze auto zo gewild dat iemand mij zelfs bij het benzinestation eens heeft gevraagd of de auto te koop was..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook altijd bezorgd in Lunetten, Maarsen, De Meern en Vleuten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maar Lein woont toch helemaal niet in Lunetten, Maarsen, De Meern en/of Vleuten? Heel verwarrend...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ook! Vooral in Vleuten-De Meern. Vroegah was daar namelijk alleen Vleuten, toen was er jarenlang een zandbak naast het spoor, en een spandoek met 'Vleuten-de Meern zelfstandig' (zelfstandig wat?!? zelfstandig naamwoord, zelfstandig zonder personeel, WAT?!?), maar dus met De Meern erbij. En nu is ineens Utrecht Vermaledijde daarzo, met een rode doos waar ze Vredenburg in gestopt hebben. Die arme mensen weten vast zelf niet meer waar ze wonen, denk ik dan altijd. Vandaar dus die bezorgdheid.

    BeantwoordenVerwijderen