dinsdag 8 februari 2011

Sky Mall

Er is een groot voordeel van intercontinentale vluchten ten opzichte van vluchten binnen Europa: Sky Mall. Sky Mall is een magazine dat je in het vliegtuig krijgt en daar staan allemaal producten in die je dan via een postorderbedrijf kunt bestellen. Het is geen kledingcatalogus en ook geen electronica, het blad is gevuld met allerhande vreemde gadgets, hulpstukken en handigheden die het leven moetern veraangenamen. Het is denk ik de bedoeling dat je denkt "Fijn, eindelijk is daar een oplossing voor!" Meestal denk ik "wat heerlijk belachelijk/lelijk, wie bedenkt zoiets." Hieronder de highlights van de nieuwste Sky Mall.

Van alle haargroeiproducten (en dat zijn er nogal wat) was ik het meest gecharmeerd van de DynaMax Freedom 100 Light. Het is een zwart slagersmutsje met daarin een stervormig dekseltje met allemaal lampjes en een snoertje voor het stopcontact. Op de begeleidende foto zit een soort vent uit King of Queens in een sportshirt heel ongedwongen met dat kapje op te lezen. Er staat nog bij: One size fits most. Niet iedereen dus. Maar wel de King of Queens, dus de wat forsere mens ook.

"Say goodbye to messed-up pedicures and hello to Pedi-Couture sandals." Hartstikke handig, een slipper met tussen iedere teen een stuk rubber zodat je je nagels makkelijk kunt lakken. Tenenspreiders en watten werken ook, maar waarom zou je niet deze afzichtelijke slippers kopen? Nieuwste kleur: silver metalic. Classy!

De Smart Belt Buckle is een must-have voor iedereen die wel eens reist en dan bang is dat zijn tas of portemonnee gestolen wordt. Deze revolutionaire en gepatenteerde speld heeft het formaat en de vorm van een credit card, zodat je waardevolle pasjes er in kunt opbergen. Er kunnen wel drie pasjes of business cards in! Heel fijn, want ik moet er niet aan denken dat iemand mijn business cards steelt. De riem ziet er nog cool uit ook.

De Sky Rest zorgt ervoor dat je lekker kunt slapen in het vliegtuig. Het is een enorme opblaasbare driehoek die je op je uitklaptafel voor je kan zetten, zodat je vooroverhangend in het vliegtuig kan slapen. Geen idee wat je moet doen als je koffie of eten krijgt. Dan staat die enorme opblaasbare driehoek toch behoorlijk in de weg. Ze zijn blijkbaar zo overtuigd van het product dat ze denken dat je 10 uur doorslaapt zonder eten of drinken.

De Litter Kwitter: een opzetsuk voor je wc-bril dat ervoor zorgt dat je kat voortaan op de gewone wc kan gaan in plaats van de kattenbak. Je bouwt langzaam af, en uiteindelijk kan je kat op de gewone wc-bril plaatsnemen. De kat op de foto kijkt enigszins verbouwereerd en ook zie ik een zweem van agressie. Begrijpelijk, het is katonterend. En ook vies, je moet zelf ook nog op die wc, toch? Daarbij doen wij juist altijd de wc-deur goed dicht, anders drinkt Henkie uit de pot (Henkie is de kat, niet de meneer). Dat gaat helaas nooit werken.

Ooo, er is nog zo veel meer. Wat te denken van een stenen zombie die uit de grond komt kruipen, voor in de tuin? Of een levensgroot beeld van Paaseiland? Een zonnebril met ingebouwde videocamera. De wrist cell phone carrier, een houder met klittenband om je mobiele telefoon mee aan je hand te bevestigen zodat die nooit meer kwijt is. Een kattenbak die eruitziet als een plantenbak. De Pet Staircase, zodat je hond makkelijker op bed kan komen. Allemaal even mooi. Gelukkig ben ik bijna jarig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten