donderdag 10 juni 2010

Een jurkje van chiffon

Iets minder dan een jaar geleden kocht ik een leuk jurkje bij Esprit. Het is een jurkje gemaakt van doorzichtige stof. Bij Esprit noemen ze dat chiffon. En onder die laag doorzichtige stof zit dan nog een onderjurkje. Gelukkig wel. Anders zag het er niet zo prettig uit.

Maar het onderjurkje is niet heel groot, dus meestal doe ik dan onder het onderjurkje dan ook nog een hemdje aan. En omdat de onderjurk niet heel dik is en wat doorschijnt, doe ik daar dan ook weer een onderrok onder. En daaronder zit dan weer een panty. En ondergoed natuurlijk. Kortom, het is nogal een bouwwerk, dit kledingstuk. Maar de jurk is, zoals ik al zei, een leuk jurkje. Het is zwart met bloemetjes en oogt een beetje ouderwets. Als ik er een bepaald soort zwarte pumps onder doe zelfs wat ‘amish’, en dus doe ik er meestal maar stoere laarzen onder.

Het jurkje heeft, naast het feit dat aankleden er nogal een gedoe door wordt, nog een groot nadeel. Door de dunne stof is het nogal koud. En dus doe je het niet zo snel aan als het onder de tien graden is. Maar door de soort stof is het bij mooi weer snel statisch. En dus doe je het niet zo snel aan bij warm weer.
Als ik pech heb dan kruipt de bovenjurk ongezien in een paar minuten naar boven en sta ik in mijn onderjurk. Of de bovenjurk ‘plakt’ vast aan mijn onderjurk die ‘vastplakt’ aan mijn panty en dan zie ik er (ook) heel raar uit. En ik knetter heel erg als ik langsloop. En dan gaat mijn haar ook rechtop staan.

Kortom: het is eigenlijk wel een leuke jurk maar volkomen onpraktisch. Ik moet allerlei constructies bedenken om hem aan te doen en als ik hem aan heb moet ik steeds opletten of ik er niet heel raar ga uitzien en er geen dingen omhoog kruipen of gaan plakken. Wat ik maar wil zeggen met deze column, op een dag als vandaag waarop iedereen de verkiezingsuitslag nog moet verwerken en het ook niet meer weet, is dat een jurkje van chiffon geen goede uitvinding is. Ik weet weinig dingen zeker op dit moment, maar dit weet ik écht zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten