dinsdag 4 mei 2010

Werkelijk achterlijk haar

Een heel groot deel van de puberende wereldbevolking schijnt idolaat te zijn van Justin Bieber. Ik had nog nooit van deze jongen gehoord tot hij een aantal keer op RTL Boulevard verscheen en ik hem daarna op allerlei andere zenders begon te herkennen. Op MTV hoorde ik heb hem eens drie regels zingen en wilde toen doorzappen, wat ik ook deed. Ik zag hem op CNN een interview geven en vond het een te bijdehand joch in te grote kleren met een hoge piepstem en werkelijk achterlijk haar. Justin Bieber reageerde in dat interview op een opmerking van Kim Kardashian dat ze het leuk zou vinden als hij haar zusje zou daten. Dat ontlokte bij de kleuter de arrogante opmerking dat hij Kim Kardashian wel wilde daten. Kim Kardashian is twee keer zo oud als hij en was op dat moment nog samen met een heel brede NFL-speler. Dan heb je wel lef, of je bent een beetje te vol van jezelf.
Maar dat haar dus. Dat haar is het kroonjuweel van zijn rare voorkomen. Ik zal het wel niet begrepen hebben nu miljoenen mensen (of eigenlijk puberende meisjes) idolaat zijn van deze jongen, maar ik vind dat haar echt absurd. Het kapsel van Justin Bieber is de exponent van de hedendaagse puberale kapsels. Kon Zac Efron er al wat van, Justin Bieber heeft de look geperfectioneerd. Volkomen tegennatuurlijk zit het haar van JB naar voren gekamd. En niet alleen gekamd, het zit eigenlijk vanaf zijn kruin geföhnd, gekamd en daarna gehaarlakt tegen zijn hoofd. Geen mens kan op natuurlijk wijze zijn haar zo hebben zitten. Waarom in hemelsnaam zou iemand zijn haar vanuit zijn kruin naar voren willen kammen. Die jongen moet zo’n ontzettend lelijk voorhoofd hebben dat dit de enige oplossing was.
Ok, in ‘mijn tijd’ had je ook jongens met gek haar, zoals de Hanson Brothers, maar dat vond ik toen ook al gek haar. En je kunt zeggen wat je wilt, maar dat haar was niet onnatuurlijk geföhnd. En toch blijken wereldwijd meisjes flauw te vallen als hij een concert geeft en is onlangs zelfs een concert afgelast wegens de chaos die (de gedachte aan) een optreden van Justin Bieber te weeg bracht. Ik snap er niks van.

4 opmerkingen:

  1. het zal de leeftijd wel zijn. Als je 13 was geweest, had je kamer er vol mee gehangen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een sociaal interessant fenomeen, vergelijk het met hoe idolaat iedereen was van NKOTB en Take That. En dan schijnt deze knul nog wat te kunnen ook, dat valt al weer mee. Ik zou je een biologische uiteenzetting kunnen geven van waarom het juist in fysiek opzicht voor Kim Kardashian heel voordelig kan zijn dat ze nu met Bieber zou daten, maar dat zal ik niet doen. Verder denk ik dat hij eigenlijk wel mooi haar heeft, maar dat dat kapsel inderdaad niets is. Geef mij maar Lady GaGa...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik las dat Kim Kardashian met de dood bedreigd is omdat de fans van Bieber bang waren dat die twee wat hadden.

    Overigens had ik op mijn kinderkamer prachtige posters van NKOTB en Beverly Hills 90210 hangen, daar begrepen mijn ouders ook niks van. Op je dertiende kijk je daar heel anders naar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat haar heb ik anderhalf jaar geleden in Parijs gezien. We waren in een kennelijk hip café en in een hoekje zaten pubers stoer te zijn, met meisjes en al. Alle jongens hadden dergelijk naar voren gekamd geföhnd haar. De meesten perfectioneerden een zwaai met hun hoofd (achter - voor) om het zo vaak mogelijk op de juiste plek op hun voorhoofd te laten vallen.

    BeantwoordenVerwijderen