woensdag 28 april 2010

De Libelle-zomerdagen-vrouw - Fase 2

Het is twintig jaar later. Je bent vijftig. En je wilt ook weleens iets geks doen. Dus besluit je een metamorfose te ondergaan. Hennie van het acquajoggen had het ook gedaan en die zag er ineens veel gezelliger uit. Op tv had je het ook al vaak gezien. Vrouwen van vijftig die niet zo goed weten wat ze met hun haar en hun kleding aanmoeten. Die deden dan een mislukte poging tot verjonging en gingen te jeugdige kleding dragen. Dat zag er écht niet uit, vreselijk. Dat zou jou niet overkomen.

Nee, dan liever een metamorfose à la Dyanne Beekman, zo enig. Ken je die programma’s? Looking Good en nu ook The Look of Love, zo geweldig. Van die vrouwen die er van ellende niet uitzien, dan komt Dyanne langs en voor je het weet hebben ze net als de rest het C&A-uniform aan en kort plukjeshaar.

"Nou, dat wilde ik natuurlijk ook. Dus ben ik lekker een weekend gaan shoppen in Rotterdam en daarna naar de kapper en de schoonheidssalon. Ik was als herboren.

Voor mijn kleding ben ik eerst naar de Marimekko-winkel geweest, je weet wel, dat lekker aparte, Scandinavische design voor dikke vrouwen, volgens mij is Annemarie Jorritsma er ook van top tot teen uit opgetrokken. Ik heb daar een soort gebreid gewaad gekocht, de verkoopster zei ook dat het zo leuk matchte met die witte kuitbroek die ik een uur eerder bij M&S had gekocht. Zo’n vleermuistrui met psychedelische vlakken, prachtig! Lekker gek, Henk wist ook niet wat ‘ie zag toen ik het thuis allemaal aantrok, zo leuk.

Goed, een witte kuitbroek (met van die handige zakjes) en een Marimekko-trui. Daar heb ik ook nog een zwarte kuitbroek bij gekocht, dan kan ik lekker combineren. Daarna door naar de kapper. Die zei ook dat m’n boblijn echt niet meer kon, en donkerblond was ook helemaal uit. Ik heb nu een lekker frisse kop, korte plukjes met henna en dan zo opgeschoren aan de achterkant. Nu had ik ook een nieuwe bril nodig en bij de Hans Anders zijn die helemaal niet duur, dus het kon er nog wel van af. Nu heb ik een hartstikke hip montuur, knalrood gevlamd met van die opengewerkte pootjes. Ik had er bijna voor Henk ook een gekocht.

Bij Kleurrijk Vilt heb ik bijpassende accessoires besteld, om de outfit compleet te maken. Een heel mooie, grote ketting met grote kralen van Merino-wol, met bijpassende armband en lange oorbellen. Ik heb gelukkig nog een zeiljas en zo’n klein leren rugtasje om het helemaal af te maken. Wat zullen ze zaterdag opkijken als we weer een bijeenkomst van de leesclub hebben! We lezen Haar naam was Sarah, die stond vorige keer in de Libelle als lievelingsboek van Ella Vogelaar."

3 opmerkingen:

  1. Oooh Caar, wat geweldig, jij hebt dus ook zo'n make-over laten doen! Ik kan niet wachten tot we elkaar weer zien in mei. Ik ga voor die tijd ook henna in mijn haar doen, lekker gek, eigenlijk ben ik best een wilde tante hoor, vindt Kees ook leuk. Neem ik hem gelijk mee uit lunchen naar La Place. Tip: ga ook eens kijken bij een zaak als Vögele, dat is heel degelijk spul voor een redelijke prijs, en je kunt het zo lekker combineren met van alles. (maarreh... als we nou echt zo zijn over 20 jaar, wat dan? gloep)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O ja, dank voor de tip! Dan geef ik jou nog Ulla Popken mee, ook zo mooi.
    (En mochten we zo worden, dan gaan we samen sherry drinken. Gezellig!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ehm... had ik je al wel eens bekend dat ik ook in mijn huidige hoedanigheid een groot liefhebber van sherry en (worse still) advocaat ben? Er gaat niets boven het lurken aan een lekkere ziltige droge sherry op een zwoele zomeravond, of het nuttigen van een glaasje advocaat om op te warmen na een gure herstbui...

    BeantwoordenVerwijderen