vrijdag 19 maart 2010

Freebies

Ik ben een groot fan van Friends. Het is voor mij het schoolvoorbeeld van ontspannen. Wij hebben de hele box en hebben menige avond met het bord op schoot een heleboel afleveringen achter elkaar zitten kijken. Naar aanleiding van één zo’n aflevering vroeg ik me echter iets af wat ik hier voor wil leggen. Ik weet niet in welk seizoen de aflevering zit, maar op een gegeven moment zitten alle karakters in Central Perk en hebben het over hun zogenaamde freebie-list. De freebie-list is lijstje met vijf beroemdheden waarmee men mag slapen zonder dat hun partner boos wordt. Het gesprek gaat als volgt:

Chandler: Well, we have a deal where we each get to pick five different celebrities that we can sleep with, and the other one can't get mad.
Ross: Ah, the heart of every healthy relationship: Honesty, respect, and sex with celebrities.
Monica: So, Chandler... who's on your list?
Chandler: Uh, Kim Basinger, Cindy Crawford, Halle Berry, Yasmine Bleeth, and, ah, Jessica Rabbit.Rachel: Now, you do realize that she's a cartoon... and way out of your league?
Chandler: I know, I know, I just always wondered if I could get her eyes to pop out of her head.

Wat ik me nu afvraag, zijn er nog volwassen mensen, ik bedoel dus in de leeftijd van de personen van Friends, die dit soort lijstjes bijhouden? Voor de goede orde: Ross heeft in de serie zelfs een gelamineerd lijstje in zijn portemonnee.
Wij roepen thuis wel eens voor grap "oh als hij/zij aanbelt dan ga ik wel mee hoor!" Maar goed, ik ga er dan vanuit dat dat echt een grap is, en hoe groot is nu de kans dat Anne Hathaway bij ons aanbelt? En dan nog. Zelfs als zij aanbelt neem ik aan dat hij toch niet echt meegaat? Of vergis ik me? En wat doen jullie? Zijn er mensen met een freebie-list, of hebben alleen nerds als Ross en Chandler zo'n lijstje? En wat doen die mensen als ze een freebie tegenkomen? Behalve proberen met hun telefoon een foto te maken?

7 opmerkingen:

  1. Ah, ik heb het nooit echt over een lijst gehad, maar de meneer heeft als favorieten Helen Hunt en Michelle Pfeiffer.

    Op mijn lijst staan George Clooney, (terug met stip) Colin Firth en Jort Kelder. Voorheen ook Casper van Boheemen, maar ik zag hem op straat en hij is best oud geworden. Terwijl ik de eeuwige jeugd heb, uiteraard. Jammer hoor, Casper...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overigens zag ik met vriendin M. George Clooney op straat in Florence, jaren geleden. Al hadden we zo'n lijst met freebies gehad, het had niet mogen baten: we stonden aan de grond genageld, versteend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. R2 heeft momenteel een official waiver voor: Harrison Ford (een all time favourite), Kyle McLachlan (vooral in zijn rol als Dale Cooper dan), Jort Kelder (die deel ik dan gewoon met Caar), Matt Damon (die lijkt op Dr. K.), en Jude Law (heerlijk, zo'n koele Britse kikker). Dr. K. wil momenteel wel zo'n waiver voor: Penelope Cruz, Cate Blanchett (zelfs in haar rol als Bob Dylan denk ik), Carice van Houten, Scarlett Johanssen en Claudia Schiffer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daar noem je wat. Bij nader inzien wil ik voor Carice zelf ook wel zo'n waiver.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohja, Colin (maar die wil ik niet delen met Caar - die het dan toch te druk heeft met George). Sebastian Koch. Chris Noth (duh). Bill Nighy. Sergeant Hathaway.
    Caar, wilde jij Boyd nog, want anders neem ik 'm.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh ja, Sebastian Koch, die is ook erg leuk! maar ik wil de waiver voor Robert Downey jr. en Joshua Jackson..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zie al dat Sebastian Koch het druk krijgt de komende tijd... (het ging bij mij tussen hem en Kyle - but NO one beats Dale Cooper...). Robert Downey Jr. is ook wel een fraai exemplaar indeed...

    BeantwoordenVerwijderen