dinsdag 22 mei 2012

I heart... One Issue Websites

One Issue Websites, het zijn ideale plekken om je verveling te doden. Nieuwssites, ja heel interessant, maar kom op, dat gaat toch enorm vervelen? Roddelwebsites zijn ook fascinerend hoor, maar op een gegeven moment heb ik het wel gehad met drama's rond sterren die ik helemaal niet ken. Speculaties over de billen van Kim Kardashian. Tenzij je alleen aan dat ene, ik zou willen zeggen, kleine onderwerp een complete website wijdt. In dat geval kan je me uren boeien. Het geheim van dit soort websites is de kracht van de herhaling. De eerste drie foto's van Kim Jong Il starend naar een schap met spullen zijn nog niet eens zo interessant, maar wanneer je er twintig hebt gezien wil je alleen maar meer. Telkens diezelfde pose, de druilerige blik. Ik kan dan alleen maar onbedaarlijk hinniken. Hieronder een paar van mijn favorieten. Mocht je zelf een fijne One Issue Website voor me hebben, dan houd ik me aanbevolen.

Cats that look like Hitler
Een website met plaatjes van katten die op Hitler lijken. Dit is de website waarmee mijn voorliefde voor de One Issue Websites begon. De Mission Statement is prrrrachtig: "Does your cat look like Adolf Hitler? Do you wake up in a cold sweat every night wondering if he's going to up and invade Poland?" Heerlijk toch, dat iemand zijn best doet om dit soort archieven aan te leggen en voor iedereen beschikbaar te maken. Natuurlijk is een website met allemaal algemene kattenplaatjes ook reuze-interessant (katten!), maar strikt genomen niet genoeg gericht op één onderwerp. Katten met een spuuglok en een klein snorretje zijn dat zeker wel. Uitdaging: zoek de Leninkat!

Law & Order & Food
De nieuwste ontdekking, hier kan ik ook uren naar kijken: een website met screenshots van de sterren uit Law & Order terwijl ze eten. Hoe meer je er ziet, hoe meliger je wordt. En hoe meer honger je krijgt. Zelf krijg ik hiervan enorme trek in pizza en hamburgers. De website bestaat nog maar een paar weken, dus de aanwas van nieuw materiaal is nog vrij constant.

Kim Jong Il looking at things
Mijn all time favorite, een website over mijn favoriete dictator, starend naar... Ja waarnaar eigenlijk? Naar alles. Naar de wereld. Naar jou. Kim Jong Il, god hebbe zijn ziel, hoewel dat onmogelijk lijkt voor iemand die zichzelf als god presenteerde. Bij de dood van de grote leider was ik heel verdrietig, niet op de laatste plaats omdat ik afscheid zou moeten nemen van deze website, die mij telkens wist te verrassen met nieuw beeldmateriaal. Maar er gloort hoop aan de horizon in de persoon van de opvolger van Kim Jong Il: zijn zoon Kim Jong Un. Toegegeven, hij moet zich nog bewijzen, maar als ik de eerste foto's moet geloven heeft hij zijn vaders talent geërfd en beheerst ook hij de edele kunst van het kijken naar dingen.

Awkward Family Photos
Ok, hier moet je tegen kunnen. Familiekiekjes van White Trash Americans in beschamende poses en in bijpassende kleding. Als het tegenzit zonder kleding. De website had een tijd terug een contest voor Awkward Engagement Photos (veel naakt!) en een Mullet Contest (matjeswedstrijd), de one issue binnen de one issue, ik dacht dat ik erin bleef.

Een soortgelijke klassieker is de site met afgrijselijke albumhoezen. Griezelig goed. Hoewel het een onderdeel is van een meer algemene weblog wilde ik je die toch niet onthouden. En ook deze website met klassieke schilderijen waarin Newt Gingrich verwerkt is vond ik van een magische creativiteit. Een van de meest vergezochte One Issue Webstes die ik ken. En misschien daarom ook eigenlijk wel de beste.

Voor thuis (want NSFW!) geef ik je, als extraatje, deze nog mee. Vies, maar toch ook grappig, ik kan er niks aan doen.

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk, lijkentv zal nooit meer hetzelfde zijn! En I heart de platenhoezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die platenhoezen zijn echt bizar en hilarisch. :D

    BeantwoordenVerwijderen