vrijdag 16 september 2011

Vieze Vogels - Inez Weski

Deze column had net zo goed in de categorie I heart... kunnen vallen, want ik vind Inez Weski een leuke vrouw en een geweldige advocaat. Als zij ergens op tv wordt geïnterviewd stop ik met zappen en blijf kijken, want ze heeft meestal wel iets interessants te zeggen. Ze is vooral bekend als een van de grootste kritikasters van het OM en als de advocaat van Desi Bouterse.

Inez Weski is niet in de laatste plaats zo bekend door haar uiterlijk. Mocht je haar desondanks niet kennen, kijk dan maar even goed naar de foto bij deze column. Zo ziet Weski er altijd uit: zwartomrande ogen (en dan niet een bescheiden lijntje, maar een half kohlpotlood per oog), knalrode lippen die mij altijd doen denken aan Jack Nicolson in de rol van The Joker, spierwitte huid. Ze gaat steevast gekleed in het zwart - zwart fluweel, damast of zijde. Ik vraag me altijd af hoe Inez Weski er zonder make-up uit zou zien. Zou ze dan ook zo angstaanjagend zijn? Of misschien nog wel aangstaanjagender? Of is het andersom: heeft Inez Weski van zichzelf een heel zachtaardige, lieve uitstraling en draagt ze deze make-up om haar tegenstanders in de rechtszaal angst in te boezemen. Misschien zou je haar wel helemaal niet herkennen als je haar in het wild tegenkwam. Misschien rijdt ze dan niet in een Porsche maar in een Toyota Starlett. En misschien houdt ze helemaal niet niet van knoerteharde trash-metal, maar luistert ze naar Grieg of naar musicals.

Eerlijk gezegd vind ik Inez Weski een beetje eng en ook een vieze vogel. Ondanks de zware make-up vind ik haar er onverzorgd uitzien. Het komt misschien door de witte huid en de boze blik, op de een of andere manier komt dat op mij heel onverzorgd over. Dat geldt ook voor het haar dat tamelijk vet aandoet. Dat vind ik vies. Vandaar het predikaat Vieze Vogel. Toch vind ik niet dat ze iets moet veranderen. Want Inez Weski is ook nog eens heel erg stoer: het kan haar duidelijk niet schelen wat andere mensen van haar vinden (veel van onze eerdere Vieze Vogels doen duidelijk mee aan een trend) en daar hou ik wel van. Ze is eigenzinnig in haar cliëntenkeuze en in haar uiterlijk. I heart Inez Weski.

9 opmerkingen:

  1. 'Er zijn grenzen, zelfs aan platheid.' (Markies de Cantecler)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het begint als een Vieze Vogel, maar het eindigt als een I heart... Mooi! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eyeliner met een dikke Wing. Hoeveel potjes eyeliner zou Inez weski al hebben gebruikt? En wel merk eyeliner zou zij gebruiken? Ik ben vroeger een make up freak geweest maar nu wat minder. Het staat wel en het past wel. Ik zou me voor de lol ook wel zo op willen maken maar dan durf ik niet te verschijnen. De make up is een handelsmerk van Inez Weski en het misstaat haar niet. Ik vind het orgineel en authentiek evenals de uitspraken van haar zoals de omgeving is je lot. daar ben ik eens over gaan na denken. Dit omdat ze zeggen van dat het uit je zelf moet komen maar je hebt ook nog een omgeving die je beinvloedt. In een achterstandswijk opgroeien is weer anders dan in een nieuwbouwwijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misstaat haar niet? net een duikbrilletje...totaal decorumverlies.

      Verwijderen
  4. Vind der gewoon, een, vuile vieze wijf. Niet mijn smaak. Vast een, goeie advocaat, die kan gewoon vuile vieze mensen helpen. Ik wou, dat, niet kunnen ook niet voor zoveel, geld. Make up ook vieze., net, cruella in de 101 Dalmatians echt waar. Mis alleen, die wit plukje. Echt eng vrouw joh.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat je vindt moet je naar de politie brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een krachtige wijze vrouw. Wie weet de waarheid,wie verdedigd haar.wie verdedigd de leugens van onze Lieve beste overheid.
    En wie is de advocaat van de fijne belasting op rekening van wie ze Slopen
    Maar niet hard op zeggen .
    Je weet niet,of de muren of buren klikken
    ,
    Zeg onze lieve Vadertje Stalin
    Weet het beste voor ons leven.
    Maar.mijn drie jongsten jaag je toch niet de dood in

    Jij helse ploert ,massa moordenaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Krachtige wijze vrouwen, die bestaan helemaal niet.

      Verwijderen