woensdag 14 december 2011

Wes en Yo - de Bijbeltattoo

Wes en Yo hebben een nieuwe tattoo. Met een Bijbeltekst. Psalm 23, om precies te zijn: 'though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil'. Als ik zoiets lees vraag ik me af hoe ze erbij gekomen zijn om die tekst te kiezen en ook hoe ze erbij gekomen zijn om samen dezelfde tattoo te nemen.

Het meest logische is dat ze samen in de Bijbel zaten te lezen en voorbij deze tekst kwamen. Want de Bijbel is heel belangrijk voor Wes en Yo. Zie je het voor je? Wes en Yo aan de eettafel, Yo had spruitjes gekookt en Wes had netjes z'n bordje leeggegeten. Een bakje yoghurt met suiker toe en dan de Bijbellezing. "Wat lezen we vandaag, Yo?" "Psalm 23, Wes, De Heer is mijn herder" Aanbeland bij vers 4 wordt het ineens heel herkenbaar voor Wes en Yo: "Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar." Wes en Yo zijn ook weleens door een diep dal gegaan. Gelukkig hadden ze toen steun aan elkaar. Daarom betekent deze tekst extra veel voor hen. Toen Yo nog met Jan Smit was en het uitkwam dat ze vreemdging met Wes, was het dal ook heel diep en donker. En toen Wes telkens op de bank zat bij Real hebben ze het ook niet makkelijk gehad. Hoe herkenbaar!

Een ander scenario, minstens zo geloofwaardig, is dat Wes en Yo op een feestje naar gangsterrap aan het luisteren waren. Old school gangsterrap, welteverstaan. "As I walk through the valley of the shadow of death, I take a look at my life and realize there's nothin' left." Dat laatste verstonden Wes en Yo niet, maar het klonk allemaal heel diepzinnig. Ze wisten ook helemaal niet dat die tekst uit de Bijbel kwam, maar dat was mooi meegenomen. Wes en Yo willen namelijk graag goed voor de dag komen als ze aan de hemelpoort verschijnen. Met een lijf vol Bijbelse spreuken is het dan meteen duidelijk waar je staat. En dat je bij elkaar hoort, want Wes en Yo willen voor eeuwig bij elkaar blijven. Het is trouwens wel handig om een wandelende spiekbrief bij de hand te hebben, aangezien Wes ternauwernood z'n eigen adres kan onthouden en bij Yo is het al niet veel beter.

Nu ben ik vooral benieuwd met watvoor tattoo ze de volgende keer aan komen zetten, want dit was vast niet de laatste. Het is toch een soort verslaving. Er is een andere voetballer die de coördinaten van de geboorteplaats van z'n kinderen heeft laten zetten, Angelina Jolie heeft ook zoiets. Dinant Woesthof heeft een streepjescode laten plaatsen, misschien is zoiets ook een leuk idee. En dan van iets handigs, bijvoorbeeld je favoriete opwarmmaaltijd of die van de CD van Coolio?

1 opmerking:

  1. Ik snap het wel: een bekende Nederlander zijn vraagt veel moed en weinig angst. Al die recepties, reclames, interviews, sponsorgelden... Ze mogen wel gevarengeld gaan vragen!

    BeantwoordenVerwijderen