dinsdag 6 december 2011

Mooi woord - Jaarlegging

Soms is een woord heel mooi doordat je het niet goed leest en daardoor verkeerd begrijpt. Dat had ik van de week toen ik zappend op de bank zat. Er kwam een wat troelige vrouw in beeld. Daaronder de tekst: bel nu voor een jaarlegging. Een jaarlegging, brulde ik, wat is dat nu weer? Is dat een soort adventskalender van lycra? Was ik naar Tell Sell gezapt?

Ik zag het al helemaal voor me. De jaarlegging. Een legging die je het hele jaar door kan dragen. Ongeacht welk weerstype en welke gelegenheid. Voor als je het even niet meer weet. Je staat 's ochtends voor de kast, wat moet ik nu weer aan? Dan maar de jaarlegging. Met een lange trui of met een tuniek. De jaarlegging is het vierseizoenendekbed onder de kledingstukken. Met afritsbare onderdelen, net als die wandelbroeken met al die zakjes aan de zijkant. In de winter is hij lang en warm, tot op de enkels, in voorjaar en herfst een capri-legging tot op de kuiten en in de zomer is het een soort wielrenbroek. Een makkelijke broek voor de werkende vrouw. Een soort meegroeistoel eigenlijk.

Maar helaas, aan deze leggingdroom kwam snel een eind toen bleek dat ik naar een astrologieprogramma zat te kijken. Weg ideaal kledingstuk, het was een voorspelling voor wat er komend jaar met je gaat gebeuren. Misschien moet ik toch maar even bellen. Ik denk dat er dan voorspeld wordt dat ik komend jaar een patent ga aanvragen. Dat ik eindelijk dat gat in de markt ga vinden waarmee ik stinkend rijk ga worden. 2012 wordt het jaar van mijn grote doorbraak. 2012 wordt het jaar van... de jaarlegging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten