vrijdag 9 december 2011

Filmtips

Het is koud met regen en wind en de lamlendigheid slaat hard toe. Dat betekent weinig buiten sporten, geen zin in lezen, en comfort food. Lekker op de bank hangen met warme pantoffels, thee en een makkelijke film of serie zijn hierbij onmisbaar. Om je over de weg naar het einde te helpen hier de highlights van mijn lamlendige leven van de afgelopen weken, rijp en groen door elkaar.

Nova Zembla
Verfilming van het boek van Gerrit de Veer over de overwintering van Willem Barentz en zijn bemanning op Nova Zembla. Een mooie film, prima verhaal, af en toe werd ik afgeleid door Doutzen Kroes met haar puilende boezem, maar dat mocht de pret niet drukken. Wel vond ik het enigszins beledigend voor Doutzen die blijkbaar mee vanwege haar borsten dan haar acteertalent aan de film was toegevoegd.

Kungfu Panda II
Veel sequels zijn een stuk minder leuk dan de eerste film, maar dat geldt zeker niet voor Kungfu panda II. Het verhaal is minstens zo leuk en de grappendichtheid is hoog ("Ah my old enemy... stairs!"). Een lach, een traan, actie en spanning, deze film heeft het allemaal. Lekker kijken, hoor!

Source Code
Als je Groundhog Day in de blender gooit met Inception krijg je deze film. Een vermakelijke actiefilm, niets meer en niets minder.

New Year's Eve
Fijne pretentieloze feelgoodmovie die alle verwachtingen waarmaakt, ook als je geen verwachtingen hebt. Ondanks mijn aversie voor Ashton Kutcher vond ik hem toch prachtig, ik trap er iedere keer weer in. Hoe doet hij dat toch?

One Life
Geen David Attenborough, toch een mooie BBC-natuurfilm. Vertederend en verbazingwekkend. Dat vonden de kinderen achter me in de bioscoop ook: Gilletjes bij het zien van een spin, giechelen bij een aap die op z'n hoofdgertommeld wordt, en "ooo, een dolfijn!" heel schattig. Eerlijk gezegd zat ik er zelf net zo bij.

Modern Family
Drie gezinnen uit dezelfde familie, allemaal met hun eigenaardigheden. Een homostel met een geadopteerd kind, een oudere man met zijn jonge vrouw en een gezin met puberende kinderen. Onhandige en genante situaties zorgen bij mij voor een zeer melig gevoel.

Lie to Me
De nieuwe grote verslaving van de meneer en mij. In ruim een week hebben we twee seizoenen gekeken, de laatste aflevering van seizoen drie staat in de VS voor eind januari gepland. Lie to Me volgt Dr Cal Lightman en zijn team als zij ingehuurd worden door overheids- en particuliere instanties om leugens te achterhalen. Levende leugendetectors met een quasi-wetenschappelijk sausje. Lightman wordt gespeeld door Tim Roth en neergezet als een lekkere Engelse rauwdouwer met lak aan alles. Samen met zijn vrouwelijke sidekick een bij vlagen hilarisch stel. Als de serie in januari is afgelopen moet ik maar weer wat nieuws bedenken. Tips zijn welkom.

Op de verlanglijst voor de komende tijd staan: The Nightmare before Christmas, The Help, Young Adult, de laatste serie van Dexter, Extremely Loud and Incredibly Close, Puss in Boots, Hysteria en 50/50. Als niets meer helpt kan ik ook nog alle Seinfelds opnieuw gaan kijken, dat verveelt me nooit. Met kerst en Oud en Nieuw heb ik een week vrij, wat een heerlijke maand is december toch.

3 opmerkingen:

  1. gelezen als film voor 2012: Moneyball met Brad Pitt en Philip Seymour Hoffman. Script door Aaron Sorkin (West Wing!). Caar, geef nog es ff wat meer fijne film tips voor de vakantie... kuifje? niet kijken: midnight in paris, te flauw. ook in de kinderbioscopen: de meester van de zwarte molen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, goeie tip, ga ik kijken, hij draait al! Kuifje heb ik niet gezien, maar moet eigenlijk ook nog. Carnage leek me ook wel wat (met Christoph Waltz uit Inglorious Basterds) en over La Piel Que Habito hoor ik ook goede verhalen.
    Van het weekend nog maar eens National Treasure gekeken, ondanks Nicolas Cage a.k.a. de man met de verstopte sinussen toch een heel vermakelijke film. Als je erg lamlendig bent kan je meteen deel 2 ook kijken, die is wel wat minder, maar met Ed Harris, waarover ik ooit las dat hij de sexy man voor de intellectuele vrouw is. Weet je meteen of je een intellectuele vrouw bent...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. tja, national treasure is 'n beetje hoog the mummy gehalte. als je niet al te wakker of scherp bent, ideaal - anders niet aan beginnen. je moet alleen nooit de sorcerer's apprentice kijken.... daar gaan je verstopte sinussen van schrik nog verder van dicht...

    er schijnt een nieuwe zweeds/deense serie a la Forbrydelsen (klinkt wat minder heftig dan the Killing) te zijn. Dus in spannende afwachting van seizoen Forbrydelsen 3, snel tussendoor The Bridge kijken......

    BeantwoordenVerwijderen