maandag 15 augustus 2011

Geen probleem!

Esther Jacobs vindt zichzelf fantastisch. Dat is heerlijk voor haar. Wat je wil dat kan je, dat is Esthers motto. Wauw, wat origineel. Had ik dat eerder geweten. Ik wil namelijk 1 miljoen euro winnen in de staatsloterij. Dus dat kan ik. Ik ga dat afdwingen. Net als Esther.

Mislukte, zielige mensen hebben het er doorgaans ook allemaal zelf naar gemaakt. Onthoud dat, volgende keer als je ontevreden in de spiegel kijkt. Armoe? Honger? Ziekte? Jij kunt er iets aan doen en van je nood een deugd maken! Een dodelijke ziekte, een zak van een vriend, een faillissement? Geen probleem! Want jouw houding zorgt ervoor of iets een nachtmerrie of een avontuur is. Problemen bestaan niet. Uitdagingen wél. Ik snap al dat gezeur en gejammer nooit zo. Het is een groot avontuur. Een onvergetelijke ervaring. Als je iets anders wilt moet je het doen. En dan vooral door 100 landen gaan reizen om ervaringen op te doen en je horizon te verbreden. Dan kan je in die 100 landen ook vertellen dat je zelf het roer om kunt gooien. Esther is vast ook wel in de hoorn van Afrika geweest. Tjakkaaaa!!

Duizenden managers worden door Esther geprikkeld. Tijdens voordrachten op seminars. Ze is al 500 keer geïnterviewd. 500 keer! Nou dan weet je het wel. Denk ik. En ze doet zonder enige moeite goed werk voor goede doelen. De zaligverklaring zal dan ook niet lang meer op zich laten wachten en er worden nu al ampullen bloed van Esther afgenomen, die voor 1000 euro als relikwie worden verkocht. Coins for Care noemt ze dat.

Zoals Esther het zegt is het maar net:
Geen geld
Geen tijd
Geen baan
Geen probleem!

Dat zeg ik ook altijd tegen bedelaars. Geen geld voor het slaaphuis? Geen probleem! Ze moeten haar maar naar Londen sturen. No problem! “the no excuse lady” zal het allemaal voor ons fiksen! Geen baan en geen geld en dan zal Esther iedereen het advies geven om, net als Esther, door 100 landen te gaan reizen en aan Expeditie Robinson mee te doen.

Je had mij bij haar op dat Robinsoneiland moeten zetten, na twee dagen was ze op haar buik weer aangespoeld. Nu ja, dat schijnt ook een beetje gebeurd te zijn: ze is daar weggepest en heeft voortijdig het eiland verlaten. Maar gelukkig heeft Linda de Mol het voor haar opgenomen. Die had enorme bewondering voor het feit dat Esther zo menselijk bleef. Wat een mooi leermoment. Weggepest worden? Geen probleem! Daar kan Esther weer mooi 2000 managers mee prikkelen.

Esther is ook nog geridderd. Geridderd! Ik begin me zorgen te maken over de geestelijke gesteldheid van Hare Majesteit. Als zij geridderd is, waar eindigt het dan?? Wij worden straks vast ook geridderd, omdat we bijvoorbeeld scones bakken die iedereen lekker vindt en die ook gezond zijn. Ik heb alleen nog geen jurk voor de persfoto. Maar als ik positief denk en door 100 landen ga reizen en meedoe aan Expeditie Robinson, dan bereik ik vanzelf mijn doel: een nieuwe jurk.

10 opmerkingen:

  1. Oei, voor de vakantie een zuur en negatief stuk over mensen en na de vakantie weer....een klein beetje positiviteit van Esther overnemen kan volgens mij geen kwaad hier op dit blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben van mening dat het positivisme dat Esther predikt nog nooit iemand verder heeft geholpen. Behalve Esther zelf dan. En dat komt doordat er, helaas, heel veel onzekere, negatieve mensen zijn, en die kopen in arren moede dan maar een boek van Esther of huren haar voor duizenden euro's in voor een seminar. Net zoals Emile Ratelband dat indertijd heeft gedaan.
    Van dit soort managementgewauwel is nog nooit iemand wijzer geworden, maar gelukkig voor Esther zijn er genoeg organisaties die hier desondanks een fiks bedrag voor willen neertellen. En dat heeft Esther toch heel goed voor elkaar gekregen en daar heb ik bewondering voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat was er zuur aan het stuk van voor de vakantie?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind dit geen zuur stuk. Ik vind het geweldig voor Esther Jacobs dat ze bereikt heeft wat ze bereikt heeft, maar ik denk dat het goed is als er ook wat nuchterheid tegenover haar flinterdunne maar kennelijk voor velen aansprekende verhaal staat. Als je meest wijze lessen 'pick your battles' en 'gelijk hebben en gelijk krijgen zijn niet hetzelfde' zijn, kun je ook wel 7 jaar bij bijvoorbeeld de firma B. te L. gaan werken, want daar leren ze je dat ook. Het stuk van voor de vakantie vond ik evenmin zuur, ik vond het voornamelijk grappig. Ik zeg daarom: als je zure stukken wilt, moet je onrijpe mango's eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ R2: bij een akkefietje op mijn werk, organisatie B. te D.H., heb ik dat ook geleerd. Daar zei een niet nader te noemen functionaris zelfs letterlijk tegen mij: "gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen". Dat is pas om zuur van te worden.
    @ anoniem: ik word altijd zuur van mensen die alleen anoniem zure kritiek (durven te) geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @H: Jezelf H noemen is inderdaad een stuk minder anoniem :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. H (The One and Only)17 augustus 2011 om 13:52

    ja, Caar, maar "iedereen weet" (drogreden alert!) weet welke persoon achter de H schuilgaat...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. graag alleen reageren met vermelding van sofinummer en postcode.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @anoniem: misschien ben ik wel te veel positivo, maar het enige zure dat ik in deze blog vind is jouw reactie.

    @iedereen: wat is het toch heerlijk dat gemodder terug van vakantie is! De eerste schaterlach is bij mij alweer door de kamer heengevlogen!

    BeantwoordenVerwijderen