maandag 7 maart 2011

Wilde dromen

Samen met de meneer heb ik onlangs een nieuw huis gekocht. Hierdoor zijn wij de afgelopen weekenden druk geweest met het bezoeken van vloerenwinkels, bouwmarkten en meubelboulevards. Op de meubelboulevard in Leiderdorp, die wij geheel in stijl in de regen bezochten, beleefden wij een ongekend hoogtepunt met het bezoeken van de plaatselijke lunchroom. Het was een vrij normale lunchroom, een soort Delifrance met tosti's en kroketten, het bekende werk. Dat was ook niet wat het bezoek een hoogtepunt maakte. Het mooiste was de naam van deze lunchroom, een mengeling van Frans en Engels, met een knipoog naar een bekende componist: Show Pain. Een naam met zoveel diepere lagen, prachtig. Show Pain! Wij raakten ervan in een zeer feestelijke stemming. En dat is precies wat je nodig hebt op een regenachtige zaterdagmiddag op een meubelboulevard in Leiderdorp.

Ter voorbereiding op ons bezoek aan de vloerenwinkels bekeek ik wat websites over houten vloeren. Daar zijn nogal wat verschillen in, maar daar zal ik je niet mee vermoeien. Wel wil ik graag delen welke prachtige stukjes proza op websites voor vloeren te vinden zijn. Geen informatie over de prijs per vierkante meter, geen foto's van verschillende vloeren, maar wel dit:

Duo Planken
Natuurlijk, we houden van het leven. In al z'n diversiteit. Maar we houden ook van thuis, als plek om onszelf te zijn. Of we nu single, met z'n tweetjes of met de hele familie zijn: your home is your castle. Dat vraagt wel om materialen waarmee we in en rondom huis uiting aan dit rijke leven kunnen geven.


Ja, ik wil met bouwmaterialen uiting geven aan mijn rijke leven. En dat kan met Duoplanken, wat heerlijk!
En dan dit:

Zoals hout, een natuurlijk en eerlijk materiaal. Ongekoend veelzijdig. Bijzonder duurzaam. Met grote zorg geselecteerd. En levendig tot in elk detail. Zo legt een houten vloer van Vloerenhuis Muis een prachtige basis voor een mooi leven. Elke dag opnieuw. Want hout leeft. Net als wij.

Dat is toch pure poëzie?
De firma Berry Floor blijkt, als klap op de vuurpijl, een zeer treffende kennis van mijn diepste verlangens te hebben:

Berry Floor vervult de wildste en vooral langst durende dromen.

Ik kreeg het er helemaal warm van. Ik denk dat we daar dan maar iets voor de slaapkamer gaan kopen.

4 opmerkingen:

  1. Prachtig proza!

    Maar ik hang vooral aan de kwinkslag in de naam "Show Pain": heerlijk en het doet me meteen denken aan "Le Pain Plaza" op de Breestraat (v/h Lotus snackbar).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Show Pain is voor een broodjeszaak al een enigszins ongelukkig gekozen naam, maar wat te denken aan de schoonheidssalon "Sophie's Choice" in Tiel?
    (voor degenen die de gelijknamige film niet kennen: Sophie (Meryl Streep) is een Poolse vrouw die Auschwitz heeft overleefd, de "choice" is op bevel te kiezen welke van haar 2 kinderen vergast wordt)

    Of nog erger: Eetcafé Sophie's Cafe in - het eveneens Betuwse - Kerkdriel. Voor de liefhebber: www.sophieschoice.nl (luister vooral naar de lofzang op het café die op de achtergrond speelt!) Van de site:
    "In ons café vind u alles maar dan ook alles wat een mens nodig heeft , gezelligheid en aandacht. Wij organiseren regelmatig feestavonden met live Artiesten waar u dan ook van harten welkom bent . Sophie draaid voor u als DJ tot in de kleine uurtjes de juiste muziek. In ons ruime café en op ons terras is het heerlijk om door onze serveerster bedient te worden. Ook doen wij veel aan activiteiten zoals darten, biljarten, kaarten en zingen (karaoke)"

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als we dan toch bezig zijn: ik heb in menig woonmagazine verwijzingen gezien naar keramiekwinkel "Pol's Potten". Leuk, een knipoog naar de Cambodjaanse tiran die de dood van zo'n 2 miljoen mensen op z'n geweten heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wij hebben berryfloor.
    wat ze in de reclame zeggen is waar..

    BeantwoordenVerwijderen