dinsdag 1 februari 2011

Vieze Vliegtuigvogels

Dit is een column geschreven door Caar en Eef

Vieze Vogels heb je overal. Het zijn niet alleen bekende Nederlanders, ook de onbekende Nederlander kan zich vermommen als Vieze Vogel. Vieze Vogels vallen het meeste op als je gedurende zekere tijd in een kleine ruimte met ze moet verblijven. Bijvoorbeeld in een vliegtuig, een lift of een bus. Vreselijk om zo lang in een kleine ruimte met Vieze Vogels te zitten. Ik heb in de bus altijd al het gevoel dat ik de hele dag naar zo iemand ruik als ik ernaast heb gezeten. Van die mensen die ’s ochtends ruiken alsof ze in een frituurpan gedoucht hebben.

Ik zat eens in het vliegtuig achter een heel vieze vogel, vreselijk. Hij heeft de hele vlucht (8 uur lang!) door zijn haar zitten wroeten, krabben, trekken, draaien, frunniken, om gek van te worden. Dat haar viel af en toe op mijn tv schermpje. Grote, zwarte vette haren op m’n beeldscherm. Onder dat beeldscherm stond mijn eten. En hij stonk. Af en toe heb ik mijn neus tegen de meneer aan gedrukt zodat ik de Vieze Vogel niet rook.
Een keer op een terugvlucht uit Chicago zaten achter ons een Russische man en vrouw. Hij dik en zweterig in een polyester trainingspak met bodywarmer erover, alles in felrood. Zij zwaar geblondeerd en zwetend in licht ontvlambaar polyester. Ze zaten de hele reis vieze stinkende chips en nootjes te eten en boeren te laten en zelfs te scheten en dan daarna heel hard lachen. BAH

Op een andere vlucht zat eens een heel erg dikke zwetende neger. Waarschijnlijk speelde hij ergens football want hij was zeker twee meter lang en woog waarschijnlijk meer dan 150 kilo. Hij was gehuld in een polyester outfit van een of ander sportteam en ondanks het feit dat hij zeker vijf rijen voor ons zat, rook je hem de hele vlucht.

Nu zat deze man gelukkig nog ver weg, het lukt om af en toe je gedachte aan en confrontatie met de zweetlucht kwijt te raken. Dat is moeilijker als er een Vieze Vogel naast je is neergestreken. Als die iemand naast je in slaap valt, een onbekende vogel, zijn gezicht naar jou toe en je zo een hele intercontinentale vlucht lang beademt, ben je echt verder van huis. Ik heb eens een paar uur naast een man gezeten die de hele tijd in mijn gezicht blies. En doordat hij uren sliep, dronk hij uren niets en begon zijn adem steeds viezer te ruiken. Je vraagt je continu af of je het kunt maken de man wakker te maken, te vragen of hij zijn hoofd de andere kant op wil draaien of je hem pepermuntjes aan kunt bieden zonder ruzie te krijgen. Op zo'n moment duurt elke minuut een half uur.

Vieze Vogels, ze zouden verplicht moeten douchen en tanden poetsen voordat ze in een vliegtuig stappen. Of vliegtuigmaatschappijen zouden een speciale sectie voor ze moeten ontwikkelen in een vliegtuig. Naast economy, economy plus en business class de sectie voor de Vieze Vogel met een speciale ruimte op het vliegveld en een pasje: De Dirty Birds Lounge en de Dirty Birds Club. Members only en alleen op uitnodiging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten