donderdag 13 januari 2011

Tabatha

Al zappend kwam ik afgelopen week langs een programma over een kapsalon. Het was een soort reality/make-over/take-over programma waarin een zogenaamde expert een ondernemer gaat uitleggen wat hij allemaal verkeerd doet. Het soort programma’s waar je er tegenwoordig heel erg veel van ziet. Alsof mensen te weinig reality in hun eigen leven hebben en daarom ’s avonds graag nog wat meer realiteit tot zich nemen in de vorm van dit soort programma’s.

In dit programma ging ene Tabatha er voor zorgen dat een kapsalon in Chicago weer winst zou gaan maken. Ik viel ergens halverwege in het programma maar dit was volgens mij de essentie. Tabatha was een Australische met een wit geblondeerd kort kapsel en een variëteit aan zwarte kleding. Tabatha werd gedurende het programma door verschillende medewerkers van de kapsalon uitgemaakt voor ‘bitch’. Ik denk dat dat het wel samenvatte.

De kapsalon in Chicago heette Orbit. Waarom iemand zijn kapsalon Orbit noemt is mij de hele uitzending een raadsel gebleven.

De baas van de kapsalon was een zwijgende Aziaat genaamd Eddy (of iets in die trant) met een voorliefde voor shampoos en andere haarproducten (zijn hele kelder lag er vol mee). Gedurende de gehele uitzending zag ik verschillende medewerkers van de kapsalon, inclusief Eddy, in huilen uitbarsten naar aanleiding van de acties of woorden van Tabatha. Ik zag tot slot Tabatha wild enthousiast worden van een opgesteld schoonmaakschema en haar na drie maanden terugkeren in de salon om daar een bloeiende onderneming met gelukkige medewerkers terug te vinden.

Na afloop vroeg ik me af waarom mensen in hemelsnaam naar dit soort programma’s kijken. Zouden ze zich net als ik de hele aflevering afvragen wat er met het gezicht van Tabatha aan de hand is en daarom niet weg zappen?
Ik denk dat Tabatha a) plastische chirurgie heeft ondergaan omdat ze heel erg graag een strakgetrokken konijnensnoetje wilde hebben, b) dat er iets fout is gegaan met de plastische chirurgie en ze daardoor een strakgetrokken konijnensnoetje heeft gekregen, c) dat ze heel erg hard tegen een glazen schuifdeur is gelopen en daardoor een strakgetrokken konijnensnoetje heeft gekregen of d) haar moeder zich heeft laten bevruchten door een konijn en ze daarom een strakgetrokken konijnensnoetje heeft. Ik ga de volgende aflevering ook kijken in de hoop dat daar een antwoord komt op mijn vraag.

1 opmerking:

  1. Whahaha, ik zat zelf te denken aan optie D

    Ik bleef ook maar staren om te proberen te ontdekken wat het zou zijn ;) Maar volgende week haak ik af.

    BeantwoordenVerwijderen