donderdag 30 december 2010

Het aanzien van 2011 - Deel 1

Januari
Marianne Thieme werd betrapt met een broodje filet americain in een lunchroom in Den Haag. Het betekende het einde van haar lijsttrekkerschap voor de Partij voor de Dieren. Ze probeerde een aantal dagen later in Pauw & Witteman de aandacht van zichzelf af te leiden door te beweren dat zij in december 2010 Jort Kelder een broodje halfom had zien bestellen bij Broodje van Kootje, maar het mocht niet baten. Twee maanden later bleken ook deze geruchten deels waar toen foto's opdoken van Kelder in een donker steegje met een bolletje varkenslever.

Februari
Leonardo DiCaprio was zijn babyface zo zat dat hij zichzelf een macho-look heeft aangemeten. Hij probeerde hiermee gelijk het typecastingsyndroom tegen te gaan, maar dat heeft helaas niet geholpen. Door stoppelbaard, warrig haar en kleding met vlekken zag hij er niet alleen jaren ouder uit, hij ontpopte zich ook tot een onverwachte Vieze Vogel. De aanbieding voor clochardrollen bleven echter alsnog uit.

Maart
Nationale Bijbelquiz 2011 blijkt doorgestoken kaart. Staphorst had het met de EO op een akkoordje gegooid en moet prijs weer inleveren. Het programma is, om partijdigheid te voorkomen, overgegaan naar de VARA. In oktober opnieuw gespeeld en ditmaal kwam Amsterdam als onverwachte winnaar uit de bus. Staphorst eindigde als vijfde, na Schiedam, Urk, Arnhem en Amsterdam.

April
Rutte I laat zich van zijn beste kant zien door een wetsvoorstel voor een antirozequotum aan te nemen. Hierdoor worden kledingzaken waar het assortiment voor meer dan de helft uit kleding voor kinderen t/m 12 jaar bestaat, verplicht een genderneutrale hoek in te richten. Kleding met het genderneutraal-keurmerk vallen vanaf april onder een lager belastingtarief.

Mei
In de Frederikkazerne in Den Haag is onder de inwonende militairen onrust ontstaan, omdat er naar hun mening te veel externe personen hun toevlucht hadden gezocht tot hun verblijfplaats. In het voorjaar van 2010 heeft CDA-er Jack de Vries enige tijd in de kazerne gewoond nadat zijn huwelijk op de klippen was gelopen door een buitenechtelijke relatie. In mei van dit jaar verbleef een tiental overspelige bewindslieden in de kazerne. Volgens ooggetuigen "liep het de spuigaten uit." Het kabinet heeft naar aanleiding van de klachten besloten overspeligheid binnen het kabinet te gedogen. Sindsdien zijn er nog eens drie gevallen aan het licht gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten