donderdag 25 november 2010

Holland's Next Halsema

Femke Halsema heeft aangekondigd dat ze na haar huidige termijn zich niet meer beschikbaar zal stellen als lijsttrekker van GroenLinks. Een treurig bericht, maar een begrijpelijke beslissing voor iemand die dit al sinds 2002 doet. Wij van Gemodder in de Marge zijn meteen op zoek gegaan naar een waardig opvolger (m/v). Ineke van Gent viel meteen af, mede dankzij de rake persiflages van Buro Renkema. Wij kunnen haar nog steeds niet zien zonder hard snerpend te roepen “Ik heb hier een bestelling voor twee tosti’s. Klopt dat?!” Tofik Dibi is teveel een verongelijkte puber om serieus te kunnen nemen in een debat tussen volwassenen. Hij zegt nog net niet dat hij andermans standpunten "gewoon stom" vindt, met trommelende vuistjes op de bank van de Tweede Kamer.

Waar zijn we eigenlijk precies naar op zoek? Iemand die het links-progressieve gedachtengoed op een heldere en zakelijke manier kan uitdragen. Zonder meteen over-emotioneel te worden (denk aan Ria Beckers indertijd), een risico dat je met Britta Böhler wel weer loopt. Iemand die zich voor GroenLinks, nee, voor heel Nederland inzet zoals Femke Halsema dat ook altijd gedaan heeft. Al denkend over de opvolger viel ons op dat bij deze partij juist veel vrouwen geschikte kandidaat zijn. Meer geschikte vrouwen dan mannen, zo leek het zelfs. Daar zouden de huidige regeringspartijen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Aan wie denken wij? Aan Mariko Peters! Wordt Mariko Peters het nieuwe gezicht van GL? Wij hopen het wel! Ze is slim, gedreven en zakelijk. Doe als wij en zeg 'Ja!' tegen Mariko Peters!

8 opmerkingen:

  1. Mariko is sinds eergister met zwangerschapsverlof en vervangen door de zwartrijdende Rik Grashoff. Dus als het kabinet volgende week valt en er binnen 3 maanden verkiezingen moeten worden uitgeschreven, wordt het lastig voor haar. Hoewel campagnevoeren vanuit het kraambed ook wel een noviteit zou zijn. In de media wordt iig Jolanda Saphet meest genoemd als kanshebster. Klopt dat?!?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vond overigens Kees Vendrik een goede Kamerlid. Jammer dat hij weg is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jolande Sap is zeker ook niet verkeerd. Mariko vind ik net iets beter. Maar laten we hopen dat het kabinet niet volgende week valt, dan blijft Femke nog wat langer. We wachten gewoon een paar maanden, is Mariko ook weer boven Jan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jolande Sap lijkt me ook een hele goede! Maar net als Caar hoop ik toch op Mariko.
    Vanuit het kraambed kan je toch twitteren? Is ook campagne voeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar goed, dit kabinet gaat gewoon tot mei 2015 zitten. Dus GL heeft nog een tijdje om een nieuwe politiek leider/lijsttrekker te zoeken. Misschien iets voor de TV, idd. Met zang, dans, nagespeelde debatten, mensen die je als kijker weg mag stemmen, leuke doe-opdrachten en dat alles live uitgezonden vanuit het partijbureau van GL waar 24 uur per dag camera's hangen. Combinatie van Lijst O, Holland's Got Talent, Politiek24, Fort Boyard, Op zoek naar... en Big Brother. Gegarandeerde kijkcijferhit.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hannie van Leeuwen? Die is beschikbaar, heeft ervaring en komt sympathiek over......

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het wordt Jolande Sap denk ik. Andere kanshebbers: Mariko Peters inderdaad, misschien Liesbeth van Tongeren. Of wat te denken van een comeback van Kathalijne Buitenweg of Marijke Vos? Ik sluit Kees Vendrik evenmin op voorhand uit. Het zou ook nog kunnen dat ze Dick Pels (directeur wetenschappelijk bureau GL) vragen maar die heeft te weinig ervaring qua politiek bedrijf. Uit de lokale politiek kunnen misschien Maarten van Poelgeest (Amsterdam), Arno Bonte (Rotterdam) naar voren geschoven worden. Uit de Eerste Kamer komt behalve Laurier iedereen in aanmerking. Vergis u wat emotionaliteit betreft overigens niet in het bikkelchickgehalte van een dame als Britta Böhler: wie met droge ogen een RAF-activist weet te verdedigen, zal vermoedelijk niet snel in tranen uitbarsten bij een lastige snotaap van GeenStijl...

    BeantwoordenVerwijderen