maandag 17 mei 2010

De vreemdganger

Vorige week bleek Jack de Vries in een kazerne te wonen omdat zijn vrouw hem er na een affaire met een werkneemster uit had gegooid. Over de hele wereld gaan mensen continu vreemd, ik ben dus niet zo verbaasd dat ook Jack de Vries vreemd gaat. De afgelopen maanden is er echter een stortvloed aan nieuws over vreemdgaande mannen, sorry het waren bijna altijd mannen waar het over ging, over ons uitgestort. Dit nieuws kon op twee manieren tot ons komen: of de betreffende vreemdganger viel via de media door de mand, of er werd door de vreemdganger in de media opgebiecht dat hij was vreemd gegaan.

Het begon volgens mij met Tiger Woods die een vreemd ongeval bij zijn huis in Florida kreeg. Daarop bleek dat Woods een affaire had en niet veel later bleek dat het hier ging om niet één affaire maar meerdere affaires. Tiger Woods was de übervreemdganger.
Daarna bleek Take That er enorme ronselpraktijken met betrekking tot vrouwen op na te houden, dit nieuws kwam naar buiten doordat Mark Owen (ik dacht altijd dat hij homo was?) opbiechtte dat ook hij zijn vrouw had bedrogen. Daarna kwam de bal aan het rollen en werd duidelijk dat heel Take That niet vies was van een slippertje. De ontmaskering van Jesse James, de toen nog man van Sandra Bullock, volgde daarna. Eén minnares klapte uit de school en toen volgden er meer. Daarna bleken Frank Ribéry en een hele rits andere voetballers van het Franse elftal naast de pot te hebben gepiest met een minderjarige dame, jawel, ze hadden allemaal aan dezelfde minderjarige dame gezeten. Overigens was deze dame een dame van lichte zeden. David Boreanaz (van Bones) biechtte op te zijn vreemdgegaan en onlangs verklaarde in Nederland John Ewbank (Wie?? Ja, inderdaad, wie?) hetzelfde en ‘in alle rust aan zijn huwelijk ter willen werken’, ja nu wel ja.

Betwist kan worden dat het begon met Tiger Woods, een paar maanden eerder bleek David Letterman het namelijk met diverse medewerksters te hebben aangelegd en ging hij daarvoor publiekelijk door het stof. Een geluk voor hem dat Jay Leno daarna figuurlijk maar publiekelijk Conan O’Brien naaide, daardoor werd de aandacht van hem afgeleid. Daarvoor had je Alex Rodiguez (A-Rod), die bijna openlijk met Madonna vreemd ging terwijl zijn vrouw nog maar net was bevallen. Dáárvoor weer had je John Edwards als beroemde cheater en daarvoor weer Bill Clinton en vast nog vele vele andere. Maar ligt het aan mij of is het nieuws de laatste tijd méér gevuld met vreemdgangers dan voorheen? (op een Amerikaanse site las ik dat M. Gary Neuman, een expert uit de Oprah Winfrey Show (en dan is het waar), schat dat één op de 2.7 mannen vreemd gaat en dat de meeste vrouwen het nooit te weten zullen komen.) Of is het misschien mode openlijk je verkeerde gedrag op te biechten in de hoop op (publieke) vergeving?

9 opmerkingen:

  1. Ik denk dan toch (om maar even in Defensietermen te blijven): liever een vreemdganger dan een blindganger...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ter verdediging: Tiger Woods heeft een ziekte, hij is niet zomaar een vreemdganger. Da's zielig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En je vergeet Obama nog met Vera Baker....maar ja, dat was dan ook niet echt een verrassing, vaste prik met Democratische presidenten........Maar van Jack de Vries had ik anders verwacht. Oordeelt niet, ik weet het, maar dit is me toch zwaar tegengevallen van iemand die ik hoog had zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoho, de Republikeinen kunnen er ook wat van! Over congresleden, senatoren en ja, ook presidenten is er genoeg bekend... En over Obama zijn het verhalen, hè. Het is niet bewezen..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hh, je wordt overigens op je wenken bediend: vandaag maakt Afgevaardige Mark Souder (Republikein, Indiana) bekend af te treden omdat hij een relatie had met een part-time medewerkster.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Verhalen over Obama worden heel snel feiten, let maar op......En de Repubikleinen ook al?....zucht... waar moet het heen?

    Is Balkenende dan echt de laatste betrouwbare politicus op aarde? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Misschien wel ja. Hij laat Bridget Maasland tegen zich aanrijden en kijkt daarbij alsof het hem niet deert dat dit stuk Hollands welvaren zijn lendenen tot onrustige woeling waarvan hij niet eens wist dat hij die in zich had weet te brengen. Merck toch hoe sterck!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja maar zo kijkt hij ook als zijn beentjes onder hem vandaan zwiepen na het betreden van een skateboard. Hij heeft gewoon een p-p-p-p-pokerface. Hij is gewoon 'as cool as ice'.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Perhaps he's also willing to sacrifice... ik hoorde gisteren nog het briljante 'I Shall Be Free' van Bob Dylan (geestelijk vader van de talking blues), waarin ook duidelijk hoorbaar het woord 'maneater' langskomt. Beter en interessanter dan dat andere nummer van Hall & Oates, al was het alleen al om het couplet waarin Dylan Kennedy adviseert 'about what will make the nation grow'...

    BeantwoordenVerwijderen