vrijdag 16 april 2010

Vrijdag Asdag

De vulkaanuitbarsting op IJsland houdt ons lekker bezig. Ik voel een licht Elfstedentochtgevoel opkomen bij het lezen (en zien) van alle nieuwsberichten rond de uitbarsting en haar gevolgen.
Het geeft een feestelijk gevoel om de gestrande reizigers op Schiphol te zien die er, aldus het Journaal, de moed inhouden. Knap, want ik weet niet hoe ik me zou gedragen na vierentwintig uur in een terminal van Schiphol, slapend op een campingbedje.
Ineens is de Amstel Gold Race in gevaar want veel deelnemers weten niet hoe ze in Maastricht moeten komen zonder vliegtuig. Ik zou als ik een wielrenner was nu toch vast in mijn auto stappen. Als veel renners dat niet doen, wie weet wint er dan zondag wel een Nederlander of en Belg?
Op de website van Onze Taal stond een leuk stukje over de naam van de vulkaan, de Eyjafjallajökull. Goed onthouden wat die naam is, over een paar jaar is het een Triviantvraag.
En vergeet niet te kijken naar de mooie foto’s van de zonsondergangen op nu.nl.
Lees hier wat ons nog te wachten staat. Het is niet best, ik zou vanmiddag nog maar even genieten van de zon op een terrasje...

Natuurlijk zijn ook de eerste grapjes alweer gemaakt:
- Dear Iceland, we said “send cash” – not “ash”.
- Het is geen aswolk, het is bankroet.
- Eerst gaat ons geld er in rook op, en nou krijgen we ook nog de as terug.

3 opmerkingen:

  1. Jan-Kees de Jager is op een top van Eurogroup in Madrid en twittert dat sommige collega's het niet hebben gehaald (ministers van Ierland en België) maar de belangrijkste zijn er. Ik neem aan dat hij zichzelf bedoelt.

    Gisteren onderweg naar Rotterdam Airport had hij een heel spannende serie tweets: "Ik ben er bijna, zou ik het halen?" "Over 1 minuut gaat het luchtruim dicht. Doorrijden dus!" "Net gehaald, ik ben aan boord."

    Een page turner in twittervorm, ik hield m'n hart vast!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En met wie zit jij dan 'in de zon op een terras'? He? Nou?

    BeantwoordenVerwijderen