maandag 27 augustus 2012

De onherbergzame krochten van de damestas

'Ja, dat zit in mijn tas!' roep ik als mijn meneer vraagt of ik toevallig paracetamol bij me heb. Natuurlijk zit dat in mijn tas. Net als mijn telefoon, zakdoekjes, deodorant, een boek, mijn agenda, maandverband, een flesje water, handcreme, een sjaal, sleutels, sieraden, foldertjes, batterijen.... Hoopvol begint mijn meneer in mijn tas te zoeken. Onzeker bedenkt hij een strategie om de paracetamol zo efficient mogelijk te vinden.

Tevergeefs.

In mijn tas is het namelijk onbegonnen werk om te vinden wat je zoekt als je mijn tassysteem niet kent. Dit is een waterdicht systeem waardoor ik feilloos vind wat ik zoek zonder genante graafmomenten en plein publique. Graag maak ik jullie lezers deelgenoot van mijn goedbewaarde draagzakgeheimen. Uiteraard is dit het resultaat van een door de jaren heen geperfectioneerde opbergroutine.

Allereerst is het van groot belang dat de tas meerdere vakjes bezit. Zo kun je per vakje een categorie herbergen. Een klein vakje met een rits is goed voor de afdeling 'vrouwelijke ongemakken'. Stop hier je paracetamol, maandverband, lippenbalsem, handcreme en desnoods een voorraad chocola in. Stop in een groter tassenvak je deodorant, haarborstel, handspiegel en make up, dan kun je altijd fris en fruitig - en zonder door te lekken - voor de dag komen.

Daarnaast wil ik pleiten voor minstens drie eet- of drinkproducten in je tassysteem. Uiteraard een flesje water. Geen vrouw kan zonder water, met excuses voor het gendergeneraliseren. Stop daarnaast kauwgom, fruit, sultana's en een pakje sap in je tas, zodat je altijd iets te kauwen, knabbelen of drinken bij je hebt. Je zou maar de bus missen als je al flauw bent van de honger. Daar ben je nu op voorbereid.

Uit de onherbergzame krochten van mijn tas diep ik de wonderbaarlijkste voorwerpen op. Altijd zonder te zoeken, altijd eerder met voorbedachten rade ingepakt. Aan veel gewicht om mijn schouder heb ik een broertje dood, maar gek genoeg weet ik mijn tas altijd ZO vol te proppen dat ik aan het einde van de dag met een schouderbasisfractuur thuiskom. Mijn loodzware schoudertas, een onmisbaar accessoire voor een lang en gelukkig leven. Ik kan het iedereen aanraden.

4 opmerkingen:

  1. Je hebt het volgens mij over een hutkoffer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, dus zó makkelijk is het. Schaf een ruime schoudertas aan, en zorg voor een min of meer logisch systeem. Een lang en gelukkig leven zal je deel zijn.

    Dát had ik eerder moeten weten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gewoon rustig afwachten tot de tas van Hermione op de markt komt. Kan ik voortaan ook alles vinden. En alles meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad, ik pleit net als Caar voor Hermione's Beaded Bag. Op reis slaag ik er beter in om dingen te vinden, maar als ik naar mijn werk ga, is mijn tas net een Bermuda Driehoek. Te weinig vakjes. Maar wel schoenen erin (geen eten).

    BeantwoordenVerwijderen