dinsdag 27 maart 2012

Sky Mall update

Vorig jaar schreef ik al eens over het geweldige tijdschrift Sky Mall, waarmee ik me al op menig vlucht naar Amerika heb weten te vermaken. Een blad vol idiote artikelen, waarbij je je constant afvraagt: zouden er serieus mensen zijn die er iets uit bestellen? Echt waar, Tell Sell is er heel normaal bij. Ken je die Tell Sell-reclame met die Italiaanse vrouwen op dat tril-apparaat met die trillende veiligheidsgordels om hun billen? Da's een stuk normaler. Ik zou eerder die trilplaat waar je zo ongemakkelijk van gaat kijken bestellen, dan menig ander artikel uit de Sky Mall.

Dan nu de hoogtepunten van dit voorjaar, ik heb ze speciaal voor je gefotografeerd, gadegeslagen door een chagrijnige vrouw. Op nummer twee deze lente: het subzero warm breath mask. Een masker dat ervoor zorgt dat je warme lucht binnenkrijgt als je in een ijskoude omgeving bent. Nou ga ik weleens op wintersport, maar zo'n masker heb ik toch nog nooit nodig gehad. Bedenk dat dit een magazine is voor een breed publiek, niet een gespecialiseerd blad voor poolreizigers. En dan staat er als aanbeveling: "[...] preferred by high-altitude mountaineers and Antarctic scientists." Zit er iemand in mijn vliegtuig die denkt: "Ja, dit heb ik nodig. Want ik ga volgende winter op poolexpedities en van wat ik heb gehoord kan het daar best koud worden." Kaching, toch weer bijna 60 dollar verdiend aan dit fantastisch mooie product.

Als je dan toch bezig bent, koop er dan meteen mijn nummer één van dit seizoen bij: de iGrow Laser. Een helm met lasers die ervoor zorgt dat je een volle haardos krijgt. Denk je maar even in dat je thuiskomt, je hoort wat gezoem uit de woonkamer, je loopt naar binnen en wie zit daar met een bak chips en de kat op schoot? Je eigen man, met een glanzende helm op zijn hoofd. Eén foto en je komt in aanmerking voor een flitsscheiding waarbij jij aanspraak maakt op de rest van de spullen, de helm mag hij houden. En weer vraag je je af: wie koopt zoiets? Wil degene die dat koopt zich aan mij bekend maken? En een foto opsturen waarop hij de helm draagt? Draagt zo iemand dan ook tegelijkertijd het subzero warm breath mask? En heeft hij in de tuin het stenen zombiebeeld dat uit de grond komt kruipen? Zo veel vragen, zo weinig antwoorden.

Toch kreeg ik van de week voor het eerst een kort antwoord op één van mijn vragen, want ik las wie zoiets koopt: Tom Cruise natuurlijk! Tom Cruise, dat hadden we zelf ook wel kunnnen bedenken. Hij vliegt veel en wordt hierdoor wekelijks blootgesteld aan de Sky Mall. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan, wil je dan nog niet zwichten voor al dat moois. Ik vraag me af wat ik zelf in zijn situatie zou doen. Verder is bewezen dat hij bevattelijk is voor krankzinnige theorieën, ladies and gentlemen, I present you Exhibit A: zijn lidmaatschap van de Scientology-kerk. Geen wonder dat juist hij in het nieuws komt met een laserhelm.

Langzaam droom ik weg bij het beeld van mijn jeugdheld Tom Cruise. Op zijn hoofd de iGrow Laser-helm en het sub zero warm breath mask. Mijn blik glijdt langzaam naar beneden. Het lichaam van Tom wordt, in navolging van die andere held, aan het zicht onttrokken door een hemelsblauwe onesie. Voortaan kijk ik toch eens even om de hoek van de business class. Wie weet zie ik hem daar dan glanzend en zoemend een cocktail drinken, bladerend in mijn favoriete tijdschrift.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten