woensdag 21 december 2011

Solliciteren

Geachte heer/mevrouw in wiens handen mijn lot ligt,

graag reageer ik op uw vacature. Mijn naam is Han, ik ben niet te jong, maar ook zeker niet te oud en ben woonachtig op maximaal één uur reizen van uw bedrijf. Ik heb een waardeloze opleiding achter de rug, maar wél een universitair diploma op zak. Hierdoor ben ik waarschijnlijk te hoog opgeleid voor uw functie, maar dat luxeprobleem vergeten we voor het gemak even.

Toen ik uw vacature zag, wist ik direct dat ik móest reageren. Deze baan is mij namelijk op het lijf geschreven. Ik kan een aardig riedeltje schrijven, kan ook best goed projectmatig werken en vind het leuk om evenementen te organiseren. Ik kan goed zelfstandig werken, maar functioneer ook uitstekend in een team. Natuurlijk bent u op zoek naar een kandidaat die goed planmatig en gestructureerd te werk gaat. Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Uiteraard werk ik ook weer niet zó gestructureerd dat ik er inflexibel van word. Ik pas mij gemakkelijk aan elke onverwachte gebeurtenis aan.

Hopelijk bent u na deze brief benieuwd naar mijn persoontje. Meer informatie vindt u in bijgevoegd curriculum vitae. Ik smeek u, nodig me uit op gesprek, want uiteraard ben ik bereid om een en ander in een persoonlijk gesprek toe te lichten. Mijn grotemensenleven staat op het punt te beginnen, en daar hoort een Echte Volwassen Baan bij. Mijn hoop is op u gevestigd.

Met hulpeloze groet,

Han

1 opmerking:

  1. "Hulpeloze groet" zou ik veranderen in "hoopvolle" of "verwachtingsvolle groet". Geeft aan het eind een positieve draai. Verder kan ik je meedelen dat je wat mij betreft aangenomen bent. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen