dinsdag 25 januari 2011

Vliegtuigfilms

Een reis naar Amerika betekent voor mij, naast veel natuur, veel steden, veel muziek en veel eten, ook veel films kijken. Tijdens de vluchten heen en terug een paar en dan ook af en toe in het hotel. Je kan niet al te kieskeurig zijn, zo groot is het aanbod niet. Maar daardoor zie je dan wel verrassende dingen. Hieronder mijn bevindingen van afgelopen week.

Life as we know it
Lekkere chickflick over twee dertigers wier beste vrienden omkomen in een ongeluk en hun kind aan hen nalaten. Veel met grappige, romantische huilmomenten en o zo herkenbare situaties tussen mannen en vrouwen die elkaar niet begrijpen. Lekkere chickflick dus.

You again
De middelbare school was vreselijk, je werd gepest door de populaire meiden, maar gelukkig krabbel je na je studententijd op en nu ben je een succesvolle twintiger met een baan in marketing en een bijpassend perfect Amerikaans uiterlijk. Eind goed al goed. Maar dan niet: Je broer blijkt zich te hebben verloofd met je vroegere nemesis en de hele familie vindt haar fantastisch. Komische nachtmerrie voor pubers.

The Social Network
De uitvinder van Facebook blijkt een wraakzuchtige autist die zijn vrienden erbij naait en in zee gaat met nietsnut Justin Timberlake. Hij verdient miljarden maar ziet zijn beste vriend alleen nog in de rechtszaal. Geweldige film, goed gecast en geweldig acteerwerk.

The Tooth Fairy
Kinderfilm (om 7 uur AM niks anders op tv) met The Rock als meedogenloze ijshockeyer die zichzelf The Tooth Fairy noemt, omdat hij de tanden van tegenstanders uit de mond slaat. Dat vindt de feeënwereld respectloos en dus moet hij zelf als tandenfee aan de slag, met vleugels, satijnen bloesje en legging aan. Voor de liefhebber: Julie Andrews is de opperfee. Verder niet veel aan.

The Tale of Desperaux
Leuke kinderfilm over een nieuwsgierige muis die een koninkrijk moet redden van haar miserabele lot. De mensen zijn lelijk geanimeerd, maar het gaat 80% van de tijd over dieren.

The Bourne Supremacy
Knokken met Matt Damon. Prima film.

Man on Fire
Knokken met Denzel Washington. Zenuwenfilm.

Sweet Home Alabama
Heerlijke romcom met mijn grote heldin Reese Witherspoon. Melanie werkt bij een New York’s modebedrijf en is verloofd met de zoon van de burgemeester. Eén probleem: op de middelbare school is ze al getrouwd en per ongeluk nooit gescheiden. Dus reist ze terug naar het boerengat in Alabama waar haar high school sweetheart woont, voor een flitsscheiding. Flauw en voorspelbaar is af en toe best fijn.

Closer
Broeierig drama over dertigers die vreemdgaan. Met mooie mensen en een blote Nathalie Portman.

The Expendables
Belachelijke actiefilm met alle knoksterren van weleer: Sylvester Stalone, Bruce Willis, Mickey Rourke, Dolph Lundgren en zelfs even Arnold Schwarzenegger. Jean-Claude Vandamme schitterde in afwezigheid. Slap verhaal over ex-huurlingen die de dictatuur in een Zuid-Amerikaans land gaan omgooien. Heerlijk over the top, keihard gelachen.

Scott Pilgrim vs. The World
Michael Cera heeft al veel losers vertolkt en daar genoot ik meestal van. Vooral in Arrested Development en Juno is hij erg leuk. In deze film niet. Het verhaal slaat nergens op en is zelden grappig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten