maandag 24 januari 2011

Vieze Vogels - Ben Saunders

Het was vrijdagavond, ik lag in bed en zapte nog wat rond en viel toen middenin The Voice of Holland. Geschokt door de confrontatie met een wel heel veel Vieze Vogel bleef ik kijken. De Vieze Vogel in kwestie was Ben Saunders. Ik had deze man, ondanks mijn volslagen desinteresse voor het programma, al vele malen gezien omdat hij continu in allerlei programma’s opduikt. Al maanden zien wij elke keer weer dat hoofd op ons beeldscherm verschijnen, vaak gevolgd door mijn uitroep: ‘Nee niet weer die ijzerbek, zappen!’. Waarna hij gelukkig weer van mijn beeldscherm en netvlies verdwijnt.


Dat ik ook al voor vrijdagavond een lichte aversie tegen Ben Saunders had, is misschien al duidelijk. Die aversie begon echter concretere vormen aan te nemen toen ik hem bestudeerde in een duet met Duffy. Ben Saunders is voor mij een enigszins a-typische Vieze Vogel omdat ik meestal mensen vies vind door hun vette haar. Ben Saunders heeft echter geen haar, dus daar kon hij het niet mee verknallen. Maar met de rest van zijn lichaam heeft hij dat wel gedaan. Het begint met al zijn plakplaatjes. Ik heb geen pertinente aversie tegen tatoeages, maar een tatoeage in je nek vind ik toch wel eng. En dan die ene grote zwarte oorbel in dat linkeroor, ieuw. Alleen als het zo’n oorbel met een gat erin was geweest was het nog viezer en enger geweest. De slagroom op de taart is natuurlijk die mond vol gouden tanden, enger dan dat bestaat bijna niet. De verkrampte glimlach die hij daarbij ten toon spreidt maakt het met de die enorme konijnen-in-koplamp-ogen helemaal af. Ben Saunders is voor mij de Vieze Vogel van de week. Hij gaat ook door voor de maandbokaal en wie weet wel voor de Vieze Vogel Oscar.

Ik weet dat hele volksstammen hem heel erg leuk vinden. Ik weet dat duizenden mensen op hem stemmen. Ik weet dat showbizz-Nederland juicht dat we een bekende Nederlander hebben die zo lekker ‘authentiek' is, maar ik vind het niks. Ik vind iemand die zoveel hulpstukken nodig heeft om authentiek te blijven (ik zag hem bovenop de plakplaatjes, de tanden en de oorbel met een armband ter grote van een kettingslot), absoluut niet authentiek. De man heeft een radiohoofd en zou alleen maar zingend op de radio mogen verschijnen. En dan echt geen interviews, ik las namelijk op nu.nl dat hij de volgende zinsnede had gebezigd: ’Ik ben zo verliefd als een motherfucker.’ Dat vat het wel zo'n beetje samen denk ik.

7 opmerkingen:

  1. Hij heeft ook nog een broer en die heeft dit weekend ook zo'n programma gewonnen. Die broer geeft je een idee van hoe Ben eruit zou zien zonder de toetakeling. Als de zanger van Blof. Maar niet als een vieze vogel. En dat is al heel wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook niet op de radio hoor Eef, in een interview met Giel was de enige zin die hij zo ongeveer kon produceren: "oh dat zou wel cool zijn".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb hem ook vakkundig genegeerd als niet-Voice-kijker, tot ik afgelopen vrijdagavond bij mijn moeder was, die wél kijkt, en moest constateren dat wanneer ik mijn ogen sluit, ik een heel aantrekkelijke man hoor zingen.

    Als hij buiten het zingen z'n mond dichthoudt, en wij massaal onze ogen sluiten, dan kan het misschien nog best wat worden met deze man.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. belachelijk

    I LOVE BEN

    BEN IS DE BESTE

    JULLIE ZIJN SUKKELS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tuurlijk "anoniem", je mag Ben best de beste vinden. Maar dat betekent toch niet dat de auteur en andere reaguurders meteen "sukkels" zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het hele idee van dat Voice Of Holland was toch dat kandidaten beoordeeld zouden worden op hun stem in plaats van het totaalplaatje? Dan kun je dit misschien verwachten.
    Maar ik snap serieus niet wat mensen nu zo bijzonder vinden aan zijn stem. Dertien in een dozijn. Niets bijzonders.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. 'Sukkels'... Dat woord gebruik ik echt nooit meer...

    BeantwoordenVerwijderen