woensdag 22 december 2010

Een oeuvre

Een oeuvre, wat is het en hoe kom je eraan? Het zijn alle werken samen van een schrijver, componist of artiest. En dan meestal van enige omvang. Sommige artiesten hebben helaas niet echt een oeuvre om over naar huis te schrijven. Die spelen 25 jaar lang in dezelfde serie (bijvoorbeeld Goede Tijden, Slechte Tijden) en hebben één keer een gastrol in iets als Medisch Centrum West (als een man met ernstige hartproblemen, aan wiens ziekbed zijn vrouw komt vertellen dat ze van hem wil scheiden). Zo iemand is Bartho Braat. Een man zonder oeuvre, schrijnend. Gelukkig zijn er de P.C.-Hooft-awards (P.C. Hooft heeft het druk de laatste tijd), awards die iets te maken hebben met de P.C.-Hooftstraat en winkeliers en het hebben van stijl. De jury heeft Bartho Braat een oeuvre gegeven, is dat niet geweldig? Want wat is er nou mooier dan iets krijgen dat je echt nodig hebt? Bartho's vrouw lijkt er ook mee ingenomen. Bartho, gefeliciteerd!


Bron: nu.nl

5 opmerkingen:

  1. Mevrouw Braat kjkt meer alsof er:
    - een spiegeltje in zijn hoofd zit en ze controleert alsof ze spinazie tussen haar tanden heeft zitten
    - ze hem aan wil vallen
    - ze ziet dat hij heel grappig gevormd oorsmeer heeft

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gretig, ze kijkt gretig. Ze dacht dat het over hors d'oeuvres ging.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Of heet zíj misschien oeuvre? Bartho Braat ging naar huis met een Oeuvre. Hetty Oeuvre. Vandaar de hoofdletter. En de wellustige blik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. als jij dit wellustig vindt, wil ik niet weten hoe jij de meneer aankijkt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Niet zo. Dat vindt hij eng. Ik mag hem sowieso niet recht in de ogen kijken. Ik loop achter hem en kijk naar de grond. Zo hoort dat.

    BeantwoordenVerwijderen