vrijdag 5 november 2010

Tanja Nijmeijer, het Colombiaanse zeilmeisje

Geachte heer Felderhof, beste Rik,

deze week bereikte ons het nieuws dat Tanja Nijmeijer niet gered wil worden. Schokkend. Nieuws waar men nachten van wakker zou kunnen liggen. Waar het met Arjan Erkel en minder recentelijk de heer Heineken duidelijk was dat vergaande reddingpogingen meer dan gewenst waren, laat mevrouw Nijmeijer zich niet zomaar uit de rebelse klauwen van een groepje in oorlogskleuren geschminkte coke-snuivers redden. Zoals u wellicht weet is de diplomatieke hulp van Hans van Baalen ingeroepen, maar dit heeft tot nu toe nog geen zoden aan de dijk gezet.

Een vraag die direct in ons opkomt is: "Wil Tanja echt niet gered worden of zegt Tanja dat ze niet gered wil worden omdat er buiten beeld iemand een kalashnikov op haar richt?". Een uiterst complex vraagstuk zoals u zult begrijpen. Tanja claimt immers dat zij vol passie en vuur vecht tegen de ongelijkheidsstrijd in Columbia. Wij vermoeden stilletjes dat er wel degelijk gaten in haar motivatie zitten en dat ze dus te breken is.

Reden van ons schrijven is Rik, en we laten nu maar de aap uit mouw komen, is dat wij denken dat jij de sleutel in handen hebt om Tanja echt los te kunnen weken van de FARC. De sleutel is het water in je fantastische zwembad bij je fantastische villa. Mevrouw Nijmeijer zit daar in de jungle, helemaal besmeurd onder de modder, waarschijnlijk op een houtje te bijten terwijl ze de malariamuggen van haar af moet slaan. Ze heeft jouw zwembad nodig. Om letterlijk en figuurlijk zichzelf schoon te wassen en te reinigen van al haar junglezonden. Jij kan haar dus redden (dit is inclusief kans op een televisierring).

We begrijpen dat ons bericht een tikkeltje dwingend kan overkomen, maar om je toch tegemoet te kunnen komen willen we het format van Villa Felderhof niet aanpassen en doen we met alle liefde een suggestie voor de tweede gast, en tevens waterliefhebster: Laura Dekker. Terwijl jij dan met Tanja een cuba libra drinkt in de designligstoel, kan Laura haar optimistje in het zwembad te water laten. Tanja heeft behoefte aan schoon water, Laura houdt ook van water en kan wel een strenge opa-figuur in haar leven gebruiken. Twee vliegen in één klap.

We beloven dat als dit plan werkelijk zal plaatsvinden, dat we dan nooit aanspraak zullen maken op royalties, intellectueel eigendomdingen of auteursrecht voor dit plan. Financieel gewin heeft voor ons geen enkele meerwaarde. Het enige dat je ons hoeft te beloven, Rik, is dat je Tanja en Laura voor altijd opsluit in het zwembad in de achtertuin, daar in je afgelegen mediterraanse villa. Dan is het voorbij en hoeven we nooit, nooit meer iets van Laura en Tanja in de media te vernemen. Wat een opluchting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten