donderdag 7 oktober 2010

Tip: EnAccord

Als je met vrienden een weekend weggaat, dan pas je je allemaal een beetje aan. Zeker als een van hen alles heeft geregeld. Dat doe je voor elkaar. Dan sta je ineens in een kroeg op Vlieland te luisteren naar iemand die net als Stef Bos zingt. Althans, dat was de voorspelling, het viel allemaal reuze mee. En dan zet je op zondagochtend, tegen je principes in, de tv aan. Het moet maar. En dat is maar goed ook. Vriendin M mag vaker op zondagochtend tv komen kijken. Hoewel ik betwijfel of dat dezelfde uitwerking zal hebben als afgelopen zondag, in de zon, op Vlieland.

Die mooie ochtend was er bij Vrije Geluiden van de VPRO het Strijkkwartet EnAccord te horen en te zien en het overtrof iedere verwachting. Vriendin M kende de violiste en ik dacht dat dat de reden was dat ze het programma wilde zien. Niets is minder waar. Het kwartet heeft deze zomer de Kersjes Prijs 2010 gewonnen, een fonds dat jong talent wil stimuleren. Naar aanleiding van deze prijs was het kwartet in het programma en speelden de vier mooie dames werk van Schumann en Ligeti. Fantastisch. Ik heb een redelijke basiskennis van klassieke muziek, en dit was gewoon heel erg goed. Niet zo gek dat je dan 50.000 euro in de wacht sleept.

Op de website van EnAccord kun je Vriend worden van het Strijkkwartet. Dat zou ik maar meteen even doen, als je oren je lief zijn. Je krijgt dan gelijk hun cd. Veel plezier ermee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten