vrijdag 29 oktober 2010

Mijn Kampioen

Van de week twitterde Claudia de Breij dat de Kampioen er mee zou stoppen. De schrik sloeg mij om het hart. De Kampioen is namelijk één van mijn lievelingsblaadjes. Een googleopdrachtje wees echter snel uit dat het ging om de Autokampioen en niet om de échte Kampioen, paniek om niets dus.

Paniek omdat ik echt hou van de Kampioen. De Kampioen is zo’n fijn tuttig blad. Allereerst staan er allerlei fijne testen in. De Kampioen maakt dan weer een overzichtje van de zuinigste auto’s, dan weer van de beste gezinsauto’s en dan weer van de beste auto’s onder de x euro. Ik zou zelf nooit zo’n auto kopen of me bij de aankoop van een auto laten leiden door de test in de Kampioen, maar ik vind het heerlijk om te lezen en te verzinnen wat ik dan van zo’n auto vind. Hetzelfde geldt voor alle andere tests die ze publiceren, zoals de beste afhaalpizza’s van Nederland. Heerlijk om te kijken waar de beste te halen is en wat ie kost en welke pizzeria als slechtste uit de bus komt en waarom dan. Soms hebben ze ook een test waarbij ze met een groep auto’s naar Zuid-Frankrijk rijden en kijken wie er het verst komt op één tank. Informatie waar meer dan 99% van de Nederlanders niets mee doet, maar ik lees het toch. Met liefde.

Maar het allerliefste lees ik in de Kampioen de advertenties. De advertenties van de reisjes wel te verstaan, niet die van de sta-op-fauteuils en de afslankriemen. De hele Kampioen zit vol met aanbiedingen voor weekendjes weg, cruises door de Noorse fjorden, weekjes in Oostenrijk of Zuid-Duitsland en ga zo maar door. Ik kan me uren vermaken met fantaseren over die plekken, bedenken of we gebruik zullen maken van zo’n aanbieding (nooit gedaan tot nu toe) of terugdenken aan een reisje dat we zelf eens naar dat gebied maakte. De Kampioen is de ultieme ontspanning. Ideaal leesmateriaal ook voor in bad, het geeft ook niet als je het blaadje per ongeluk laat vallen, de informatie in het blad is vermakelijk maar niet onmisbaar en het blaadje zelf is gratis en komt gewoon elke maand binnen, je hoeft er niets voor te doen. Ik ben blij dat de Kampioen blijft bestaan.

3 opmerkingen:

  1. Eef, heb jij op dit moment geen veel belangrijkere dingen te doen? :)

    Of is dit stukje semi-live geplaatst?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @hh, gelukkig beschikken de gemodderdames over een geavanceerd CMSsysteem waardoor we niet zo heel erg actuele berichten kunnen inplannen. Dus semi-live inderdaad :)

    BeantwoordenVerwijderen