maandag 13 september 2010

Lieve lezertjes

Waar zouden jullie, lieve lezertjes, nu graag nog naar toe op vakantie willen? Vroeger hield ik hele lijstjes bij van de landen en plekken die ik nog wilde bezoeken. Ik kwam van de week bij het opruimen van mijn studeerkamer toevallig zo’n lijstje tegen. En toen kwam ik erachter dat ik heel veel van mijn droombestemmingen de afgelopen jaren heb bezocht. Ok, niet alles, maar wel al bijna alles. Er waren nog een paar steden over waar ik nog nooit geweest was en heel graag heen wilde (Stockholm, St. Petersburg, Lissabon, Madrid), maar veel steden op mijn lijstje had ik toch maar mooi de afgelopen jaren bezocht. Verder waren er een paar steden waar ik wel nóg een keer heen wilde (Rome, Berlijn).
Er waren ook wat ‘echte’ reizen die ik nog wilde maken. Een aantal stonden al op het oude lijstje, een aantal zijn er de laatste jaren bij gekomen. Zo las ik met jaloezie dat Feminadocta komend jaar een Hurtigrutenreis gaat maken. Tja, dat wil ik ook wel, op een mooie boot door de fjorden van Noorwegen met mijn nieuwe fototoestel en een stapel boeken. Verder wil ik wel een keer naar Schotland, een mooie rondreis door Griekenland staat ook nog steeds hoog op mijn lijstje en een fietstocht naar Rome ook.
Nou moet ik wel zeggen dat na mijn recente maand vakantie en een even zo lang durende rondreis door het westen van de VS, ik voorlopig even niet weg hoef. Begrijp me niet verkeerd, ik vond mijn vakantie heerlijk. Maar na een maand reizen vond ik mijn eigen achtertuin ook wel heel heerlijk. En toen wij vorig jaar een (niet vooraf geplande) fietstocht door Nederland maakte langs vrienden, familie en hotels had ik een even goed vakantiegevoel (misschien zelfs wel ontspannender zonder vliegtuig en kilometers per dag aan autoritten) als afgelopen zomer.
Ik ben dus zeer benieuwd wat wij volgend haar gaan doen. Riep ik na thuiskomst dit jaar nog dat ik volgend jaar niet op vakantie hoefde, misschien dat we toch wel gaan. En waarheen dan? Wordt het de achtertuin of verder weg? Ik ben zeer benieuwd, maar wat staat er nog op jullie lijstjes en wat raden jullie mij en anderen aan?

4 opmerkingen:

  1. Mijn reisverlanglijst:

    Canada
    Noorwegen
    Zweden
    Kroatië
    Polen
    Schotland
    Namibië
    Baltische Staten
    Brazilië
    IJsland
    St. Petersburg
    Australië
    Ierland
    en vast nog veel meer. Hopelijk kan ik komend jaar nog wat afstrepen.

    Aanraders:
    Nieuw Zeeland
    Corsica
    US Westkust
    Portugal
    Italië: Piemonte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OK, here goes in willekeurie volgorde:

    USA: Pacific Northwest (Washington/Oregon), Californië/Nevada/New Mexico, Alaska, Vermont &c.
    Canada: New Brunswick, Nova Scotia, kanoën op de Yukon river &c.
    Suriname
    Zuid-Afrika
    Israël
    Kazachstan
    Armenië
    Georgië
    Oezbekistan
    Iran
    Ghana
    Australië
    Nieuw Zeeland
    Zweden
    Schotland

    Maar het mooiste is misschien wel dat het ook weer niet per se hoeft allemaal. Ik word van een weekend fietsen langs de IJssel ook een heel gelukkig mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh ja, IJsland wil ik ook nog wel.. En zweden, tja dat blijft leuk.. Kiev had ik ook nog ergens in mijn achterhoofd en de Baltische Staten ook... Mijn hemel, er is nog zo veel te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je Stockholm nog niet gehad heb --> zeker doen, hele mooie stad. Zelfs een 'stad-hater' als ik heeft daar genoten

    Andere aanrader --> Bornholm. Prachtig eiland, alles wat Scandinavie te bieden heeft binnen een straal van 30km. (strand, bergen, heuvels, vlaktes, graanvelden, kastelen enz enz). Afgelopen zomer heerlijk van genoten.

    Mijn persoonlijke verlanglijstje bestaat voornamelijk uit lekker thuis vakantie vieren. De achtertuin is topbestemming. Amerongse Berg is ver zat en mooi genoeg en die ligt 200m achter ons huis.

    Doordat mijn eega er anders over denkt, kom ik toch nog eens ergens en dat is dan eigenlijk ook wel leuk, als we eenmaal weg zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen