woensdag 4 augustus 2010

Dankbaar en blij

Je weet pas hoe dierbaar iets voor je is als je het bijna kwijt bent. Soms moet je even met je neus op de feiten gedrukt worden, omdat je dingen als vanzelfsprekend bent gaan ervaren. Je ziet simpelweg niet meer hoe mooi iets is. Het is dan ook goed dat er af en toe hard ingegrepen wordt. Je schrikt even, maar bent ook heel erg dankbaar, dankbaar en blij, om het maar eens protestants-christelijk uit te drukken.

Eddy Wally is vorige week onwel geworden. Tijdens een optreden in Gent moest zijn manager hem van het podium halen, nadat Eddy zijn lange, witte jas al had uitgetrokken. Dit omdat hij het, naar eigen zeggen, zo warm had. Dit simpele bericht toont Eddy Wally ten voeten uit. De keiharde show-must-go-on-mentaliteit waarmee hij zo groot is geworden. En ook: altijd in stijl, een lange, witte jas. Typisch! Zo kennen we Eddy Wally, de haartjes piekfijn in orde, coupe zuidwester, met daar bovenop een klassieke, witte gleufhoed, en op zijn neus een zonnebril met roze getinte glazen, die de sterren in St. Tropez niet zou misstaan. Een gesoigneerde heer van de oude stempel.

Nu hoor ik wel eens mensen een beetje schamper lachen om Eddy Wally, bijvoorbeeld omdat hij niet in een keer foutloos Guantanamo Bay kan zeggen, en daar dan vervolgens gezellig bij gaat zitten zingen en met zijn vingers knipt "Guantanamo Baai, voor u en maai", of het een soort Shangri La is. Maar kom op, geef hem even, Eddy Wally is inmiddels al 78 jaar oud, hij draait al 50 jaar mee in de showbiz en heeft alles meegemaakt. Ik zou ervoor tekenen om dan nog zo'n succesvolle zanger te zijn. Wist je dat Eddy Wally in zijn jonge jaren nog in Amerika heeft opgetreden? Daar kan iemand als Pierre Kartner alleen maar van dromen. Ik ben ervan overtuigd dat dit komt door Wally's positieve levenshouding. De mensen kunnen praten en lachen, maar Eddy laat zich niet gek maken, die gaat lekker door. Nog steeds is hij een graag geziene gast op festivals waar hij zijn wereldberoemde repertoir ten gehore brengt. Luister nog eens goed naar Ik spring uit 'n vliegmachien of Chérie en ik verzeker je dat je het niet droog houdt. Zijn stopwoorden zijn 'prachtig', 'fantastisch' en 'geweldig', daar mogen wij allemaal een voorbeeld aan nemen.

Je moet er toch niet aan denken dat dit ineens afgelopen is? Op zijn 75ste verjaardag zei Eddy Wally dat hij nog maar aan het begin van zijn carrière staat en we hebben inderdaad nog lang niet genoeg van zijn zoetgevooisde klanken. Deze Rocco Granata van de Lage Landen. Daarom hoop ik ook dat er snel een positief bericht komt. Dat alles in orde is en dat Eddy Wally binnenkort zal optreden in Nederland. Dan hebben we weer veel om dankbaar voor te zijn.

Dan nu de quizvraag van vandaag: In welke Suske en Wiske komt Eddy Wally voor? Het eerste juiste antwoord verdient een link naar Eddy's website.

3 opmerkingen:

  1. Nu weer helemaal courant: De Krimson-crisis geloof ik :-) Die enorme hoed was niet te missen (en dat prachtige glimmende pak al helemaal niet).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, een winnaar! Hoera voor ltaa! En dan nu de prijsuitreiking. Tromgeroffel, tadaaa: http://www.eddywally.be/nl/
    Veel plezier met je prijs!!

    BeantwoordenVerwijderen