donderdag 11 februari 2010

Er uitzien als suddervlees

Washington, Charlottesville en Roanoke zijn allemaal ingesneeuwd. Heel Virigina en DC liggen onder een dik pak sneeuw. Twee jaar geleden bezochten wij het oosten van de VS en brachten enige tijd door in dit deel.
Washington was toen (begin juni) een zinderende vlakte. Op onze eerste ochtend in Washington stonden wij ons aan te kleden in de hotelkamer en zagen op Tv een reporter die voor Capitol Hill stond. Het was half zeven ’s ochtends, hij had een rode polo aan en een zwetende bovenlip. Onder hem stond het zinnetje ‘packing heat’. Om zeven uur ’s ochtends verlieten wij ons hotel (met airco) en stapten onder een warme vochtige deken. Ik vroeg me af waarom we in hemelsnaam gedoucht hadden die ochtend, binnen een half uur waren we doorweekt. De hele dag sloften we in in de zinderende hitte door het stof van de Mall. Je bent niet zo vaak in je leven in de hoofdstad van een wereldmacht en dus zouden we alles, maar dan ook alles, bekijken. We dronken liters water en aten bijna niets, het was veel te warm om ook maar iets te eten.
Pas tegen vieren kregen we, nadat we de hele Mall en Roosevelt en Jefferson Memorial, te voet, hadden bekeken en weer terug waren gelopen voor het Witte Huis, een beetje honger. En ook alleen omdat we naast een kraampje met hotdogs stilstonden. We aten allemaal een hotdog en toen nog maar een. En weer gingen er liters water doorheen. Gelukkig stonden op elke straathoek mensen flesjes water te verkopen. Flesjes die overigens, ondanks de enorme vraag ernaar, nooit meer dan een dollar kostte. Dat was toen 75 eurocent.
De volgende dag bezochten we Arlington Cemetery. Omdat Arlington een memorial park is werd er geen eten of drinken verkocht. Ik moest een buschauffeur heel vriendelijk aankijken, hij mocht alleen aan zijn passagiers verkopen, om mij acht flesjes uit zijn voorraad te verkopen. Het voelde als een deal op de zwarte markt. Wel een goede deal want ik was wederom maar acht dollar kwijt. We smolten werkelijk op die begraafplaats. Er zijn foto’s waarop we er uitzien als suddervlees.
En dan te bedenken dat daar nu een dik pak sneeuw ligt. Virginia is een schitterende staat, glooiende heuvels, bossen, weilanden en koloniale huizen, Shenandoah. De mensen zijn er geweldig aardig en behulpzaam. Het zal er mooi uitzien in die sneeuw. Wat zou ik graag ingesneeuwd raken in een huisje in Virgina. Natuurlijk nadat ik met mijn Ford F150 pick-up een grote voorraad heb ingekocht bij Target.

1 opmerking:

  1. Wij waren in de winter aan de Oostkust, en het is daar echt prachtig, juist ook als alles onder een dik pak sneeuw ligt. En geen natte bovenlip hè.
    Ik wil daar ook wel ingesneeuwd raken.

    BeantwoordenVerwijderen