donderdag 19 november 2009

Top TV

Mijn nieuwe favoriete tv-programma heet Take Me Out. Het is elke avond rond een uur of acht te zien op RTL5. Ik kom er net achter dat het programma al in zijn tweede seizoen zit, dus ik loop ontzettend achter, maar dat komt misschien doordat het tegelijkertijd met het Journaal wordt uitgezonden. Jammer voor het Journaal, want dit is toch echt betere televisie!

Het concept is als volgt: Een stuk of twintig dames staan naast elkaar opgesteld, ieder achter hun eigen deskje. Deze dames zijn allemaal vrijgezel en op zoek naar een ‘leuke, lekkere vent’. De dames zien er stuk voor stuk prachtig uit, een bonte verzameling aan Anita’s met af en toe een hitsig corpsmeisje of een lekker aparte kunstzinnige dame die moeilijke woorden gebruikt. Ik heb even gezocht, deze laatste dame heet Ymke en je kunt haar hier bewonderen: http://www.rtl.nl/components/programma/takemeout/miMedia/2009/week40/ma_tmo-5-ymke.avi_plain.xml. Ik was meteen fan van haar en haar bril en het programma is toch wel wat van zijn glans verloren nu zij eruit is. Ze vindt haar eigen sleutelbeenderen heel mooi… ! Ik heb haar één keer een horen zeggen dat ze cognitief een enorme click met een van de heren had. Dat vond ik een behoorlijke prestatie van haar, want als je het format van de show een beetje kent, weet je dat een cognitieve click heel lastig gaat worden.

Het programma wordt gepresenteerd door Eddy Zoey, die in dit programma best leuk overkomt, doordat hij heel gunstig afsteekt bij de kandidaten. Bij hen vergeleken is hij ineens een verlichte intellectueel. Zoey roept aan het begin van het programma een lekkere vent op het podium en dan mogen de dames beslissen of ze met hem uit willen gaan. Meestal betreft het een opgepompte aso met in ieder oor een swarovski oorbelletje, strak t-shirtje aan, kortgeschoren hanekam-achtig David Beckham haar met van die vieze puntige bakkebaarden, en een horloge van het formaat frisbie. Op de achtergrond pompt de zelf gekozen muziek van DJ Tiësto. Dan mogen de dames op de rode knop drukken als ze niet met hem willen uitgaan. Ik zou niet weten hoe snel ik de rode knop dwars door het deskje moest rammen. Vervolgens mag de lekkere man iets over zichzelf vertellen. Dan zegt hij bijvoorbeeld dat hij van lekker stappen met z’n vrienden houdt, op voetbal zit en heel goeie maatjes met z’n moeder is. Als er dan nog dames over zijn, krijg je een kijkje bij hem thuis. Hij zit tv te kijken op een bruine leren bank, of geeft zijn moeder een knuffel, of maakt een wheelie op z’n scooter. Balen dat ik al weggedrukt heb dus.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de lekkere vent er met een van de dames vandoor gaat, maar dat blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig te zijn. De meeste heren zijn van exact hetzelfde kaliber als de dames, en als je zelf niet verder komt dan dommig giechelen en kauwgom kauwen, met de mededeling dat ‘ie gewoon lekker stoer moet zijn en er lekker uit moet zien, dan moet je misschien iemand niet wegdrukken omdat hij toevallig zo stom is om toe te geven dat hij van gamen houdt. Zo blijf je natuurlijk vrijgezel.

Nee, neem dan Ymke. Ze was lang kandidaat doordat zij niet echt het doorsnee Take Me Out type was. Bijna leek zij een cognitieve click te hebben met de archetypische corpsbal Laurens (met roze bretels!), maar hij zeverde zo lang door over wijnproeven en waarom zwart-witfoto’s eigenlijk mooier zijn dan kleur (“kleur is pas nodig als het ook echt iets toevoegt”), dat ook Ymke er niet meer tegen kon. Hij diende haar vlijmscherp van repliek met de mededeling dat Ymke zelf vergelijkbaar is met heel erg vieze wijn .(Noem er dan op zijn minst eentje, zeg dan dat ze zelf een soort J.P. Chenet is, of een goedkope Merlot, desnoods een pak Alte Weintradition…). Helaas vond later toch ook Ymke een geschikte man en zij is er nu dus uit, maar er zijn nog 21 andere redenen om te kijken: een verzameling kledderige mannen en goedkope vrouwen, die allemaal af en toe wat mogen zeggen. Meer heeft een goed programma niet nodig.

1 opmerking:

  1. Oh prachtig! "Het liefst kook en bak ik voor vrienden...en dan maak ik gewoon iets met alle potjes en pakjes die ik in huis heb." Daar past die slechte wijn dan wel bij, dus toch jammer...

    BeantwoordenVerwijderen