dinsdag 23 februari 2010

A Serious Man

Joel en Ethan Coen hebben een hele rits aan briljante films gemaakt en om dat te vieren zijn Eef en ik samen met onze mannen aan een Coen-Brothers-filmmarathon begonnen. Dit betekent met z'n vieren pizza eten en een paar avonden film kijken. Zondag was de aftrap en gingen we naar A Serious Man, het nieuwste hersenspinsel van de heren.

Hoofdpersoon is de Joodse professor Larry Gopnik, een nogal sullige man van een jaar of 45 met een even sullig gezin. Hem overkomen allerlei sullige gebeurtenissen die een voor een zijn leven op zijn kop zetten: zijn vrouw verlaat hem voor een (irritante) vriend van de familie, zijn idiote broer (die er nogal ranzige gewoontes op nahoudt) woont bij hem in, zijn zoon staat op het punt te ontsporen, de dochter jat geld van de moeder, en zo gaat het maar door. In arren moede zoekt Larry steun bij een peperdure advocaat en bij drie rabbi's.

Ondanks het gebrek aan een duidelijk plot vond ik dit een geweldige film. Hij is bij vlagen hilarisch en aan het eind kon ik alleen maar zeggen: 'Wat een heerlijke, idiote film. Waar ging hij eigenlijk over?'

4 opmerkingen:

  1. ook zien: 'a single man'. nu ook in de bioscoop, wat een verwarring.
    maar dat is misschien wel de mooiste film allertijden. zien hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik wacht op de film 'a simple man' als die nu ook zou draaien zou de verwarring compleet zijn..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. een iets oudere film is: "A Simple Plan" met Bill Paxton en Billy Bob Thornton.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah! Is er ook een film die heet 'a serious plan' of 'a single plan'?

    Waarom is er uberhaupt steeds zo'n verwarring met die namen met films die TEGELIJKERTIJD draaien? Net als Up en Up in the air.. alsof ineens de halve filmindustrie een zelfde titel in zijn hoofd heeft..

    BeantwoordenVerwijderen